Unghiile tale iti pot arata ce fel de boli ai! Iata care sunt semnele!

Starea de sanatate poate fi citita in sanatatea unghiilor dumneavoastra. Cel mai usor este de citit atunci cand organismul are deficienta de vitamine, boli infectioase, cardiace, pulmonare sau hormonale. Iata cele mai bune semne pe care trebuie sa le stiti despre sanatatea unghiilor:

Unghiile casante

Unghiile care sunt rupte sau crapate pot fi un simptom al deficientei de acid folic, vitamina C sau proteine. De asemenea poate indica o stare de anemie sau psoriazis.

Unghii groase

Daca aveti unghii gorase atunci puteti suferi de o afectiune medicala sau de o infectie fungica. O îngroșare neobișnuită a unghiilor ar putea fi și un simptom al unor probleme circulatorii.

Unghii decolorate

Unghiile sanatoase trebuie sa aiba o culoare roz deschisa iar daca culoarea unghiilor tale prezinta alte nuante atunci exista probabilitatea sa ascunda o problema de sanatate.

Cele cu o culoare verde indica o infectie bacteriana, cele cu dungi rosii prezinta o afectiune a inimii. Cele cu nuanta de albastru poate fi un simptom al lipsei de oxigen la nivelul sangelui si cele albicioase pot indica probleme ale ficatului.

Dungi verticale de culoare maro

Acestea sunt frecvente in randul persoanelor cu pielea inchisa la culoare, cu toate acestea, ele pot indica melanom si ar trebui evaluate de catre un medic.

Alte informatii despre unghii:

  • Unghiile cresc aproximativ 3 mm in fiecare luna.
  • Dureaza intre 4 si 6 luni pana cand o unghie poate creste complet din nou.
  • Unghiile cresc mai repede in timpul sarcinii.
  • Unghiile se opresc din crestere dupa moarte.
  • Unghiile de la mana cu care scrieti cresc mai repede decat la cealalta mana, deoarece scrisul stimuleaza fluxul de sange din jurul unghiilor.
  • Unghiile cresc mai repede in climatele calde decat in cele reci.
  • La barbati unghiile cresc mai repede decat la femei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.