Statui Funerare cu Ingeri Realizate din Marmura

Statuile funerare cu ingeri pot aduce o completare eleganta ansamblului funerar dedicat celor care nu se mai afla printre noi. Ele pot fi percepute ca un omagiu fizic suplimentar, o extensie a grijii si dorintei de a veghea mormantul celor adormiti. Prin intermediul acestora, indoliatii se pot asigura ca au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-si manifesta iubirea fata de persoana trecuta in nefiinta.

Statuile funerare cu ingeri oferite de cruci-simeria.ro sunt alcatuite din marmura. Reprezentarile angelice prelucrate din acest material sunt special gandite pentru a se putea incadra in specificul ambiental al cimitirului. In general, in cadrul gamei de modele, statuile sunt reprezentate fie prin intermediul unor ingeri cu expresii evlavioase, fie prin intermediul unor entitati angelice cu figuri pasnice.

Caracteristicile statuilor funerare cu ingeri

In randurile urmatoare prezentam cateva caracteristici ale statuilor cu ingeri pe care noi le consideram a fi mai importante.

Durata Indelungata de Viata – Statuile sunt realizate din marmura, un material natural recunoscut de-a lungul timpului pentru durata indelungata de viata. Factorii externi nefavorabili precum ploaia acida sau depunerile de praf pot intr-adevar sa afecteze structura marmurei. Insa, deteriorarile sunt de obicei vizibile dupa o lunga perioada de timp. Destul de putine au fost cazurile cand au fost semnalate degradari premature ale statuilor din marmura.

Reprezentari angelice concrete – Modele propuse pietei vin intr-o varianta concreta. Formele nu vor starni confuzie sau neclaritati in randul privitorilor. Inclusiv in cazul expresiei fetelor ingerilor, se pot distinge cu usurinta figurile pioase sau cele care denota o stare de liniste si pace. Ne abatem de abstract pentru a-i ajuta pe indoliati sa imbogateasca ansamblul funerar cu monumente funerare cu o infatisare consacrata, cat mai apropiata de elementele recunoscute in perceptia colectiva.

Suprafata Neteda – Marmura permite o prelucrare ideala pentru ca manipularile ulterioare ale monumentelor sa fie realizate cu usurinta. Mai exact, suprafata exterioara a statuilor este una neteda, lipsita de portiuni extrem de dure care ar putea crea disconfort in cazul transportarii acestor monumente funerare. Se recomanda totusi ca manevrarile sa fie realizate cu un minim de atentie pentru nu se ajunge la crapaturi, fisuri sau alte degradari care ar putea conduce in cele din urma la deteriorarea suprafetei pielii celor insarcinati cu manipularea sau amplasarea statuilor din marmura.

Recomandari

Avem cateva sfaturi pentru tine in cazul in care nu stii inca ce model ar fi potrivit pentru a completa ansamblul funerar destinat persoanei pe care nu o mai ai alaturi.

In primul rand, gandeste-te la dimensiuni. Exista atat modele voluminoase, cat si modele mai reduse in proportii.

Apoi, atitudinea aratata de figura ingerilor ar putea de asemenea sa conteze in alegerea unei statui potrivite. Unele statui sunt reprezentate prin ingeri cu figuri pioase, altele prin ingeri cu o expresie a chipului ce poate trimite privitorul cu gandul la starea de liniste si pace.

Aceste doua puncte de plecare ar putea sa te ajute. Nu garantam ca acestea vor fi si criteriile eliminatorii, determinante pentru alegerea ta finala. Desigur, ai putea sa te consulti si cu celelalte persoane apropiate pentru a conveni asupra unui anumit model.