Topul legumelor bogate in fier !

Fierul este vital pentru bunastarea noastra generala, deoarece are un rol major in diferite procese care se produc in organism.

Unele dintre cele mai nutritive surse de fier includ algele marine, carnea rosie, crustaceele, ciocolata etc.

Cu toate acestea, desi este conținut in majoritatea alimentelor, o multime de persoane au deficienta de fier deoarece nu este adaptat corpului nostru.

Corpul nostru nu este capabil sa absoarba usor fierul din mancarea procesata, sa il transfere in intregul corp si sa-l acumuleze.

Oamenii ar trebui sa primeasca o doza de 9 mg de fier pe zi, in timp ce femeile si adolescentii necesita o doza de 18 mg pe zi.

Pentru femei, se recomanda sa consume aproximativ 9 mg pe zi in cursul menstruatiei si 20 mg dacă este gravida, deoarece fierul stimuleaza sanatatea fatului si este uimitor pentru alaptare.

Lipsa fierului poate aparea datorita:

Unei alimentatii sarace in legume

O nevoie mai mare de fier, cum ar fi in cazul in care sunteti gravida sau alaptati

Reducerea acumularii de fier din cauza intolerantei la gluten, a intestinelor inflamate sau a altor afectiuni intestinale.

Pierderea masiva a sangelui, cum ar fi in timpul menstruatiei sau in timpul nasterii.

Iată o listă cu legume bogate in fier ce va pot ajuta in mentinerea starii de sanatate:

Spanac

Are calorii scazute, cu toate acestea incredibil de ridicate in fier, vitamina A si antioxidanti.

Conținutul sau de fier este imbunatatit dacă il gatiti.

Tofu

Acest produs pe baza de soia bogat in tiamina, magneziu, seleniu si calciu si 126 g din acesta conține 3,6 mg de fier sau 19% din consumul zilnic sugerat.

Elimina manifestarile produse de menopauza si reduce riscul de afectiuni cardiace.

Nuci

Nucile, fisticul, migdalele, alunele, impreuna cu smochinele si stafide sunt foarte bogate in fier, totuși ele pot fi si calorice, deci ar trebui sa le consumati in cantita moderate.

Ciocolata neagra

O singura ciocolata neagra de 30 g asigură 3,2 mg de fier, ceea ce reprezinta 18% din contributia zilnica sugerata, precum si 25% cupru și 16% din consumul de magneziu recomandat pe zi.

Contine fibre prebiotice, care sunt alimente care protejeaza bacteriile.

Echilibreaza nivelurile de colesterol si reduce riscul de atacuri de cord sau probleme similare.

Sfecla

Sfecla rosie are un conținut ridicat de zahar si puteti obtine 1,8 mg de fier la 100 g de sfecla.

Datorita acestui fapt, aceasta previne in mod eficient cancerul, stimuleaza sanatatea ficatului si purifica sangele.

Linte

O parte din 100 g de linte contine 3,3 mg de fier, este bogata in fibre care ajuta functia tractului digestiv si proteine ​​de cea mai buna calitate.

Ele sunt incredibil de benefice pentru sarcina si jucatori de sport.

Brocoli

Broccoli este foarte nutritiv, contine 1 mg de fier la 100 g.

Ea elibereaza vitamina C si aceasta vitamina ajuta la absorbtia fierului si previne cancerul.

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *