Primul elev din Tecuci admis la Oxford. Cinci mari universitati britanice s-au batut pe el!

Dorian Muntean este multiplu medaliat la olimpiadele nationale de Chimie si Stiintele Pamantului. El a terminat Colegiul National „Spiru Haret” din Tecuci, Galati si a fost admis la Oxford.

Mai multe talente s-au nascut in Tecuci, precum: Vasile Parvan, Vintila Dongoroz, Iorgu Iordan si Calistrat Hogas, insa pana acum nimeni din Tecuci nu fusese admis la Oxford pana acum.

Profesorii si colegii spun ca Dorian este un tanar normal, insa este genial. ” Mereu am fost determinat, din clasa I am spus ca vreau sa devin om de stiinta, in timp ce colegii mei isi doreau sa devina avocati, medici, politisti, cantareti. Eu voiam sa aflu toate explicatiile fenomenelor naturii”, spune Dorian.

Tanarul a aplicat la 5 mari universitati britanice si a fost acceptat la toate, insa a ales sa mearga la Oxford. El spune ca pregatirea profesionala este mai eficienta in strainatate, insa si-ar dori sa revina in tara. „Visul meu este sa fac cercetare, sa am un laborator. Stiam ca in Romania este mai dificil sa gasesti laboratoare performante”, spune elevul.

Dorian spune ca nu isi doreste sa ramana in strainatate dupa finalizarea studiilor.

„Mi-ar placea sa lucrez in domeniul sintezei de medicamente, mai ales pentru antibiotice, deoarece este un domeniu de o mare necesitate si cu multe provocari. Bacteriile au devenit rezistente in ultima perioada, deci distrugerea lor lasa loc de multe descoperiri”, adauga Dorian.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.