Prajitura alba ca zapada cu cocos! Un deliciu pentru cei dragi !

Alba ca zapada este petru multi dintre noi prajitura copilariei ce ne trezeste amintiri si emotii.

Este extrem de simplu de realizat, trebuie doar sa urmati acesti pasi simplii.

Ingrediente foi:

1 ou

o lingurita amoniac

2 lingurite otet

6 linguri ulei

5 linguri lapte

6 linguri zahar

faina, cat cuprinde

Ingrediente crema de cococs

750 ml lapte

5 linguri cocos

8 linguri zahar

3 linguri amidon

100 g unt

Ingrediente ornat

fulgi de cocos

Mod de preparare:

Prepara aluatul pentru foi:

Se stinge in prima faza amoniacul in 2 lingurite de otet, adauga oul, zaharul, 5 linguri de lapte si cele 6 linguri de ulei.

Incorporeaza apoi faina, mai multa la inceput, iar pe masura ce aluatul se grupeaza, adauga in transe mai mici.

Atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini la framantat, nu mai adauga deloc faina.

In functie de tava pe care o vei folosi pentru foi, imparte aluatul in 4-5-6 bucati egale.

Intinde subtire si cat mai uniform una din partile de aluat pe fundul unei tavi, tapetata usor cu faina.

Foaia se tine la cuptor pentru 5-7 minute, sau pana cand foaia incepe usor sa se rumeneasca.

Scoate foaia coapta pe un platou, asaza un strat de crema de cocos peste ea si pregateste urmatoarea foaie.

Pastrati putina crema pentru a o intinde deasupra ultimei foi.

Peste stratul de crema cerne fulgi de cocos si da prajitura la frigider pentru 12 ore sau peste noapte, acoperita cu o foaie.

Prepara crema de cocos:

Se pune laptele la fiert intr-o cratita antiaderenta, pastrand cca 5-6 linguri intr-un castron.

In laptele pastrat, adauga cocosul si amidonul.

Amestecati totul pana obtii un amestec omogen si dens.

Cand laptele sta sa fiarba, da focul mic si adauga amestecul de amidon.

Amesteca continuu sau la fiecare cateva minute, pentru a evita prinderea cremei de cratita.

Cand crema se ingroasa, da-o de pe foc, adauga untul, amesteca si las-o la racit, iar cand s-a racit monatati prajitura.

Dupa ce ati asamblat toate ingredientele lasati prajitura la frigider cel putin 12 ore.

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *