Prajitura alba ca zapada cu cocos! Un deliciu pentru cei dragi ! - Healthy Zone Prajitura alba ca zapada cu cocos! Un deliciu pentru cei dragi ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Prajitura alba ca zapada cu cocos! Un deliciu pentru cei dragi !

Alba ca zapada este petru multi dintre noi prajitura copilariei ce ne trezeste amintiri si emotii.

Este extrem de simplu de realizat, trebuie doar sa urmati acesti pasi simplii.

Ingrediente foi:

1 ou

o lingurita amoniac

2 lingurite otet

6 linguri ulei

5 linguri lapte

6 linguri zahar

faina, cat cuprinde

Ingrediente crema de cococs

750 ml lapte

5 linguri cocos

8 linguri zahar

3 linguri amidon

100 g unt

Ingrediente ornat

fulgi de cocos

Mod de preparare:

Prepara aluatul pentru foi:

Se stinge in prima faza amoniacul in 2 lingurite de otet, adauga oul, zaharul, 5 linguri de lapte si cele 6 linguri de ulei.

Incorporeaza apoi faina, mai multa la inceput, iar pe masura ce aluatul se grupeaza, adauga in transe mai mici.

Atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini la framantat, nu mai adauga deloc faina.

In functie de tava pe care o vei folosi pentru foi, imparte aluatul in 4-5-6 bucati egale.

Intinde subtire si cat mai uniform una din partile de aluat pe fundul unei tavi, tapetata usor cu faina.

Foaia se tine la cuptor pentru 5-7 minute, sau pana cand foaia incepe usor sa se rumeneasca.

Scoate foaia coapta pe un platou, asaza un strat de crema de cocos peste ea si pregateste urmatoarea foaie.

Pastrati putina crema pentru a o intinde deasupra ultimei foi.

Peste stratul de crema cerne fulgi de cocos si da prajitura la frigider pentru 12 ore sau peste noapte, acoperita cu o foaie.

Prepara crema de cocos:

Se pune laptele la fiert intr-o cratita antiaderenta, pastrand cca 5-6 linguri intr-un castron.

In laptele pastrat, adauga cocosul si amidonul.

Amestecati totul pana obtii un amestec omogen si dens.

Cand laptele sta sa fiarba, da focul mic si adauga amestecul de amidon.

Amesteca continuu sau la fiecare cateva minute, pentru a evita prinderea cremei de cratita.

Cand crema se ingroasa, da-o de pe foc, adauga untul, amesteca si las-o la racit, iar cand s-a racit monatati prajitura.

Dupa ce ati asamblat toate ingredientele lasati prajitura la frigider cel putin 12 ore.

BONUS:

Cine a zis ca prajiturile de post nu sunt bune sa se ia de urechi! Prajitura cu cola si ness

Ingrediente blat:

-2 linguri esenta rom

-o cana cola(250 ml)

-2 linguri cacao

-o cana zahhar(250g)

-2 cani de faina(280 g)

-2 linguri miere lichida(60g)

-o cana nuci macinate(120g)

-6 linguri ulei(90 ml)

-o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie

Ingrediente pentru sirop:

-150 ml apa

-150 g zahar

Ingrediente pentru crema:

-70/80 g de nuca tocata si prajita

-250 g de margarina de post

-o lingura si in siropul de sus

-100 g zahar pudra

-2 linguri ness(5 g)

Pentru glazura din crant:

-60 g nuca tocata

-100 g zahar

Preparare

Amestecati bine cola,cu zaharul si mierea.

Apoi,dupa ce zaharul se dizolva,adaugati nuca,bicarbonatul stins si uleiul.

Amestecati usor,apoi adaugati si faina.

Se aduaga romul si cacaua,iar apoi se pune compozitia intr-o tava in care ati pus hartie de copt.

Cuptorul se preincalzeste la 180  de grade si se coace prajitura timp de 25 de minute.

Intr-o cratita adaugati siropul,iar cand lichefiaza adaugati apa.

Trebuie sa-l lasati pe foc pana cand caramelul se diolva,apoi se lasa sa se raceasca.

Pentru prepararea cremei,trebuie sa amestecati zaharul pudra cu margarina.

Nessul se dizolva cu o lingura de sirop fierbinte.Cand acesta se raceste,se adauga peste crema.

Se amesteca incet cu o spatula,apoi se adauga nucile prajite.

Pentru crant,se pune la caramelizat zaharul.

Se adauga nucile si se amesteca bine.

Ungeti cu ulei o hartie de copt si adaugati nucile si sfaramti-le cu ajutorul unui facalet.

Blatul se intinde pe un platou si se insiropeaza cu seringa.

Dupa ce ati intins crema,puteti presara crantul.

Prajitura se lasa la rece pana a doua zi.