Intrebuintarea cu regularitate a semintelor de in scade riscul de a suferi de cancer, diabet, atac de cord, boli de inima

Desi semintele de in sunt prezente foarte des pe rafturile magazinelor, putine persoane stiu cu adevat beneficiile acestora.

Desi sunt mici, contin o cantitate foarte mare de microelemente.

Acestea contin: vitamina B, grasimi folositoare, fibre care stimuleaza peristaltismul stomacului si magneziu.

Savantii au descoperit faptul ca semintele de in previn tumorile canceroase, dezvoltarea dependentei de colesterol, atacurile de cord si alte boli de inima.

Este una dintre cele mai vechi plante boate in fibre.

Se cultiva de mai bine de 5000 de ani.

Raspandirea a inceput in Babilon, China si Egipt.

Inul influenteaza intreg organismul deoarece contine nutrienti, antioxidanti, vitamine si minerale.

Fibrele de in sunt de doua categorii.

Unele sunt digerate usor de corp, iar celaltele sunt eliminate in toatalitate, avand efect de curatare a organismului.

Acestea elimna toxinele colectate din organism.

Continutul de lignani si fitoestrogeni este de 78-800 mai mare decat in alte alimente.

O lingura de semine de in contine 2 g de grasimi Omega-3, benefice pentru functionare miocardului si sistemului sangvin.

De curand s-au facut publice rezultatele unei cercetari despre influenta semnitelor de in asupra cancerului mamar.

S-au facut mai mult de 1800 de experimente care au dus la urmatoarele:

Consumul de seminte de in sub forma de pulbere este in stare sa previna aparitia cancerului mamar, posibil atat la femei cat si la barbati.

De asemenea, riscul de morbiditate este scazut in cazul persoanelor care sufera deja de aceasta boala.

Lignanii si fitoestrogenii sunt renumiti pentru proprietatile lor anticanceroase.

Acestia au efect asupra raspandirii metastazei si cresterii celulelor tumorale.

Kelly K. Fitzpatrickcare, directorul departamentului de sanatate si alimentatie din Consiliul Canadei afirma faptul ca semintele de in sunt o arma profilactica puternica impotriva si dezvoltarii cancerului mamar, intestinelor si glandelor endocrine.

In 2011, renumita revista “Oncologia ginecologica” a aparut un stiudiu interesant.

Persoanele consumau un supliment de 10% de seminte de in din toata hrana pentru un an.

Tumoarea ovarelor in stadiul terminal a fost vindecata in totalitate.

Boli cardiace

Grasimile din semnitele de in redau sanatatea sistemului cardio-vascular deoarece au proprietati antiinflamatoare.

Scad tensiunea, regleaza ritmul cardiac si sunt recomandate in caz de aritmie si alte disfunctii ale inimii.

Lignanii din seminte contribuie la reducerea acumularii de placi aterosclerotice in proportie de 75%.

Consumul regulat de seminte de in reduce colesterolul din sange.

Diabet

Consumul regulat de seminte de in reduce nivelul de zahar din sange.

Menopauza

Conform unor cercetari din 2008, in cazul femeilor aflate la menopauza s-au sesizat imbunatatiri a starii generale dupa o saptamana in care au consumat cate 2 linguri de seminte de in, de doua ori pe zi.

Dupa 3 saptamani, starea lor s-a stabilizat complet din cauza consumului regulat.

Afectiuni inflamatorii

Grasimile Omega-3 reduc procesele inflamatorii din organism in cazul bolilor astm si Parkinson.

Acestea blocheaza mecanismele de inflamare din organism.

Consumati zilnic cate 1-2 linguri de seminte de in maruntite pentru imbunatatirea starii de sanatate.

Preveniti decat sa tratati diverse boli.

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *