Cum te protejeaza berea impotriva Parkinson-ului si Alzheimer-ului

Exista studii care spun ca vinul, atunci cand este consumat moderat, este de fapt bun pentru organism.

Cu toate acestea, un studiu recent realizat de oamenii de stiinta din China a aratat ca exista ceva pentru care iubitorii de bere pot sa sarbatoreasca.

Potrivit studiului, berea ar putea ajuta la combaterea bolilor degenerative ale creierului prin protejarea creierului de daune.

Cercetatorii au efectuat studiul la Universitatea Lanzhou, unde au descoperit ca xanthohumolul, un compus gasit in bere, ar putea avea capacitatea de a lupta impotriva bolilor cerebrale, inclusiv dementa, Parkinsons si Alzheimer.

Xanthohumol (Xn) este substanta chimica gasita in hamei care se afla sub lumina reflectoarelor dupa efectuarea studiului.

Este un tip de flavonoid care are proprietati antioxidante, ceea ce inseamna ca este capabil sa protejeze creierul impotriva bolilor.

Dementa, Parkinson-ul si Alzheimer-ul sunt adesea rezultatul stresului oxidativ care are loc atunci cand are loc un dezechilibru, in timp ce corpul descompune oxigenul.

Stresul oxidativ poate sa nu fie cauza principala a problemelor neurodegenerative, dar se crede ca acesta este unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea bolilor.

Cercetatorii au adaugat ca hameiul a fost deja folosit de secole in medicina chineza.

Berea are o concentratie mare de xanthohumol, care este benefic pentru protejarea sanatatii creierului.

Flavonoidul a atras, de fapt, o serie de studii de sanatate in trecut.

De fapt, in 2010, cercetatorii germani au descoperit cum Xn suprima PSA, care este o proteina care raspandeste cancerul de prostata.

Intre timp, anul trecut, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Oregon au descoperit ca xanthohumol, in special in cantitati foarte mari, ar putea imbunatati functia cognitiva a soarecilor de laborator.

In afara de aceasta, se spune ca Xn are capacitatea de a oferi mai multe alte beneficii, inclusiv protectia cardiovasculara, chemopreventa cancerului, prevenirea cancerului, antivirale, antiinflamarea, antioxidarea si anti-obezitatea.

Pe baza statisticilor Asociatiei Alzheimer, exista aproximativ cinci milioane de americani cu Alzheimer.

Daca sunteti in pericol, poate doriti sa incepeti sa beti cateva beri pentru a obtine beneficiile.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca trebuie consumata moderat; in caz contrar, veti experimenta alte probleme de sanatate asociate cu prea mult alcool in organism.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.