Acest truc simplu prin care păstrați lămâile proaspete mai mult de o lună

Lămâile sunt unele din cele mai întrebuințate citrice, care ne oferă beneficii uimitoare pentru sănătate. Pe lângă faptul că ne oferă o doză mare de vitamina C, de asemenea, conțin flavonoide, care stimulează foarte bine absorbția nutrienților.

Noi v-am recomandat de mai multe ori ca acestea să fie incluse în toate sucurile pe care le consumați, sau pur și simplu să beți dimineața apă caldă cu lămâie.

Cei mai mulți dintre noi obișnuim să ținem lămâile într-un bol pe masa din bucătărie sau în camera de zi, deoarece acestea pot îmbogăți odaia din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, să știți că nu e chiar cel mai bun mod de a păstra lămâile. Vă invităm să citiți în continuare pentru a afla cea mai bună modalitate de a păstra lămâile în stare proaspătă un timp îndelungat.

Unii oameni preferă să păstreze roșiile, ceapa și chiar cartofii în frigider, chiar dacă nu este cel mai bun mod de a păstra oricare dintre aceste alimente. Pe de altă parte, lămâile sunt rareori păstrate în frigider, ceea ce este absolut greșit.

La temperatura camerei, aceste fructe își pierd aroma și valoarea nutritivă după 5 zile, mai ales că vitamina C din lămâie este sensibilă la lumină și căldură. Dar există o soluție simplă pentru a păstra lămâile proaspete, suculente și aromate mai mult timp. Cel mai bine este să le țineți în frigider într-o pungă de plastic sigilată sau o pungă cu fermoar. Păstrarea lămâilor într-o pungă de plastic etanșă este esențială.

Depozitarea lămâilor în frigider încetinește procesul lor respirator fără să-l oprească complet, ceea ce înseamnă că procesul de îmbătrânire a fructului este întârziat.

Frigiderul este locul ideal pentru păstrarea acestor fructe la rece și departe de lumină, evitându-se astfel distrugerea substanțelor nutritive din lămâi. Acest sfat poate fi folosit și pentru restul citricelor. Ele pot fi păstrate în stare bună timp de o lună fără a le fi afectate proprietățile nutritive.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.