6 plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie

Exista o varietate de plante aromatice cu puteri vindecatoare din care poti alege.

Acestea sunt cele mai usoare medicamente oferite de natura, poti pur si simplu sa le adaugi in mancare.

Acestea sunt 6 plante aromatice vindecatoare care trebuie sa fie in orice bucatarie.

1. Rozmarin

Majoritatea nutritionistilor il recomanda.

Are proprietai antialergice, antiseptice, antifungice, antiinflamatorii, prevenind intoxicatia alimentara.

Chiar Hipocrate recomanda rozmarinul pentru curatarea ficatului.

2. Nucsoara

Este un condiment destul de cunoscut, folosit mai ales de Sarbatori.

Mai bine il folositi cand este proaspat, deoarece isi pierde savoarea rapid.

Nucsoara este benefica in scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului, imbunatatind circulatia sangelui.

Este o sursa excelenta de antioxidanti, regland digestia si imbunatatind calitatea somnului.

3. Cuisoare

Acestea reprezinta fructele uscate ale arborelui de cuisoare.

Uleiul de cuisoare este foarte bun pentru durerile de dinti in special, dar si pentru dureri in general.

Poate sa stimuleze caldura in organism, precum si cresterea productiei de acid hidrocloric- folosit pentru digestie.

4. Cimbru

Acesta este un condiment mediteranean folosit din cele mai vechi timpuri, avand peste 60 de soiuri.

Cimbrul este o sursa buna de calciu, fier si magneziu, fiind antibacterian si antiseptic.

Cimbrul este bun pentru imbunatatirea respiratiei, usurand durerile din piept si rezolvand problemele respiratorii.

5. Salvie

Inca din cele mai vechi timpuri, salvia se bucura de apreciere.

Imbunatateste memoria si functiile creierului, fiind un antioxidant foarte puternic.

Salvia calmeaza stomacul, ajutand astfel digestia.

In continutul sau intra vitaminele A, B, C si alte minerale precum zinc, potasiu, fier, calciu si magneziu.

6. Piper negru

Poate sa fie folosit atat ca si condiment, cat si ca medicament, fiind apreciat pentru beneficiile pentru sanatate.

Ajuta la pierderea in greutate, stimuland descompunerea grasimii si imbunatatind metabolismul.

De asemenea, piperul negru stimuleaza apetitul si ajuta la oprirea sangerarii, deinfectand zona afectata.

BONUS:

Scapa de tuse si bronsita cu acest remediu gustos preparat in bucataria ta!

Bananele ne pot ajuta sa scapam de tuse si bronsita, intrucat acestea pot calma chiar si cea mai puternica tuse, daca sunt combinate cu miere naturala.

Iata o reteta care te va ajuta sa uiti de tuse si bronsita fara sa apelezi la medicamente.

Ingrediente:

2 linguri de miere naturale

2 banane coapte

400 ml de apa clocotita

Preparare:

Striveste si amesteca bananele cu apa clocotita. Dupa ce se raceste putin, adauga mierea ( nu se adauga cand este fierbinte!).

Se mai amesteca o data, iar remediul este gata!

Cum se administreaza:

Se iau 4 portii a cate 100 ml si se consuma din 2 in 2 ore.

Tratamentul tine o zi, insa poate dura si cateva zile, in functie de fiecare persoana.

Vei ramane uimit de efectele minunate ale acestui remediu!!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.