Prajitura cu mere „Tsvetaeva” – reteta care a facut inconjurul lumii!

Aceasta prajitura este foarte gustoase, se prepara din blat sfaramicios, mere aromate si crema fina de smantana.

Desertul a fost numit in cinstea surorilor Anna si Marina Tsvetaeva, care iti serveau musafirii cu acest desert delicios.

Prajitura este suculenta si poate fi servita in orice anotimp, mai ales alaturi de o ceasca de ceai si o cupa de inghetata.

Ingrediente pentru aluat:

2 pahare de faina

150 g de unt

1/2 pahar de apa

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet.

Ingrediente pentru crema:

1 ou

1 pahar de smantana

1 kg de mere

1 pahar de zahar

2 linguri de faina

Iata ce trebuie sa faci:

Pentru aluat:

Se cerne faina si se freaca cu untul moale, la temperatura camerei, dupa care se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu otet si apa calda.

Se framanta aluatul pana vei obtine un aluat moale si nelipicios.

Se unge forma de copt cu putin unt si se aseaza aluatul in ea.

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul cu seminte, dupa care se taie merele in felii subtiri.

Se aseaza feliile de mere pe aluat.

Pentru crema:

Se amesteca toate ingredientele pentru crema si se bat cu mixeul.

Se toarna amestecul obtinut peste mere si se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute.

Se lasa prajitura sa se raceasca si se presara cu zahar pudra, daca vrei.

BONUS

Este gata in 5 minute si nu necesita coacere! Uite cum se prepara aceasta delicioasa prajitura cu ciocolata

Pentru cea mai delicioasa prajitura cu ciocolata aveti nevoie doar de 5 minute, cateva ingrediente si niciun fel de coacere.

– 450 g de biscuiti graham;

– 1 l lapte;

– 220 g frisca;

– 200 g crema de vanilie (poti folosi crema de vanilie la plic sau o poti prepara acasa, dar in acest caz va fi nevoie de aragaz)

Pentru glazura:

– 3 linguri lapte caldut;

– 3 linguri cacao;

– 3 linguri unt

– 300 g zahar pudra.

Mod de preparare

Prima care se prepara este crema.

Folosind mixerul, amestecati praful de vanilie si laptele pana cand se obtine o crema fina.

Peste aceasta se adauga frisca.

In cazul glazurii se amesteaca toate ingredientele mentionate mai sus pana cand se omogenizeaza si compozitia capata o textura fina.

Daca doriti ca stratul de glazura sa fie mai gros, puteti adauga mai mult zahar pudra.

Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti un strat de biscuiti graham peste care turnati o jumatate din cantitatea din crema de vanilie.

Peste stratul de crema puneti urmatorul strat de biscuiti, urmat de restul cremei si inca un strat de biscuiti.

Ultimul strat va fi glazura de ciocolata.
Puneti prajitura la frigider pana cand se raceste bine.

Pofta buna!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.