Crema de lapte „Gata in 5 minute” – un deliciu exceptional, din cele mai simple ingrediente!

Aceasta crema extrem de fina este foarte usor de preparat si ai nevoie de doar 4 ingrediente si 5 minute pentru a face acest lucru.

Desi se utilizeaza unt, crema va fi destul de usoare si aerata si isi va tine foarte bine forma.

Crema este ideala pentru torturi si prajituri de casa.

Ai nevoie de:

100 ml de lapte

250 g de unt moale, la temperatura camerei

1 pachetel de vanilie

200 g de zahar pudra

Iata ce trebuie sa faci:

Se pune laptele intr-o cratita si se fierbe, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se amesteca foarte bine untul cu zaharul pudra, laptele si vanilia.

Se amesteca timp de 5 minute cu un mixer si vei obtine o crema omogena si lucioasa.

Nota:

Cel mai bine este sa amesteci cu mixerul la viteza mica si nu se amesteca mai mult de 5 minute.

Daca nu ai mixer, foloseste un tel, dar nu folosi blenderul sau robotul de bucatarie.

Poti adauga colorant alimentar, daca vrei.

Se da crema la frigider.

BONUS

Tort fara coacere cu crema de cocos !

Torturile si deserturile fara coacerea sunt o alternativa extraordinara pentru acele peroade aglomerate cand nu aveti prea mult timp de stat in bucatarie.

Aceasta reteta de tort va va da pe spate.

Cobinatia de arome si texturi este extraordinara iar dumnoavoastra veti primi cu siguranta numai laude din partea celor dragi.

Incercati aceasta retete si impresionati-va placut familia si pe cei toti dragi.

Ingrediente necesare:

600 de g biscuiti fragezi ( fara crema )

900 de ml de lapte

2 oua

200 de g de zahar

150 de g fulgi de cocos

3 linguri de amidon de porumb

10 g de zahar vanilat

150 de g de unt

Pentr glazura:

3 linguri de zahar

3 linguri de pudra de cacao

20 de g de unt

50 ml de lapte

Mod de preparare

Biscuitii pe care ii alegeti au un rol extrem de important in reusita tortului dumneavoastra.

Acestia trebuie sa fie cat mai proaspeti, fin si daca se poate cu un procent redus de grasimi.

Pentru crema trebuie sa turnati zaharul intr-o cratita mica peste care adaugati laptele si puneti pe foc.

Focul trebuie sa fie mediu si sa amestecati periodic.

Laptele se incalzeste bine pana la fierbere.

Intr-un bol turnati 100 de grame de zahar peste care adaugati doua oua si amestecati bine cu ajutorul unui mixer.

Peste masa omogena adaugati amidonul si amestecati diin nou.

Peste amestec adaugati 1/3 din cantitatea de lapte fierbinte si amestecati.

Amestecand continuu turnati amestecul cu oua in cratita cu lapte si fierbeti crema la foc mic pana cand se ingroasa.

Adaugati zaharul vanilat si nu uitati sa amestecati continuu.

Dupa ce ati luat crema de pe foc adaugati fulgii de cocos si amestecati.

Pentru finetea cremei se aduaga unt dupa gust.

Tava in care veti monta tortul se unge cu crema.

Adaugati primul strat de biscuiti si alternati cu un strat de crema.

Ultimul strat trebuie sa fie crema.

Da-ti tortul la frigider pentru cel putin o ora.

Pentru glazura trebuie sa amestecati bine toate ingrediente intr-o cratita iar mai apoi sa adaugati cratita pe foc si sa amestecati bine la foc mic, continuu.

Dupa ce ati luat glazura de pe foc asteptati cel putin 30 de min iar apoi imbracati tortul.

Savurati acest tort minunat alaturi de cei dragi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.