Excesul de curatenie care ne imbolnaveste, cum sa nu ne facem singuri rau

In ultimii ani,protectia impotriva germenilor a devenit din ce in ce mai obsesiva.

E vitala pentru om lupta impotriva microbilor,insa daca ducem la extrem aceasta practica ,ne poate afecta viata,provocand boli mult mai grave.

Principalele cai prin care societatea moderna ne sugereaza sa ne protejam sunt folosirea exagerata a antibioticelor si igiena exagerata.

Medicul Marius Calinici sustine ca aceasta lupta are la baza puternice interese economice.El sustine ca aceasta teorie are ca fundament incurajarea industriilor farmaceutice,fabricilor de solutii antipatogene,industriilor dezinfectantilor.

E bine sa stiti faptul ca o buna parte din bacterii traiesc pasnic cu omul,fiind o convietuire benefica pe ambele parti.Numarul celulelor unui organism este de 10 ori mai mic decat numarul de celule ale microbilor.

In anul 1958,Joshua Lederberg a devenit unul dintre cei mai tineri laureati ai premiului Nobel,el introducand termenul de “microbiom”.

Marius Calinici sustine ca un microbion cantareste intre doua si trei kg in cazul unui adult.Acesta se afla in intestinal gros,cananele auditive,caile respiratorii,canalul uriar ,genital si restul tubului digestiv.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.