Melci cu branza de vaci, in sos de smantana! Un deliciu irezistibil!

Aceasta reteta este delicioasa, iar aluatul este moale si pufos.

Toata familia va indragi aceasta reteta de prajituri.

Ingrediente pentru aluat:

350 g de faina

100 ml de lapte

50 g de unt de 82% grasime

3.5 g de sare

3 g de drojdie uscata

50 g de zahar

70 g de smantana

Ingrediente pentru umplutura:

1/2 kg de branza de vaci

100 g de zahar

1 ou

Ingrediente pentru sos:

200 g de smantana

1 lingura de zahar

Se dizolva drojdia in laptele cald si se adauga 1/2 lingurita de zahar si 3 lungurite de faina.

Se amesteca pana la omogenizare si se lasa sa stea 30-40 de minute la temperatura camerei, pana cand lichidul va face spuma.

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul si cu sarea.

Se adauga untul la temperatura camerei si smantana si se amesteca pana cand vei obtine o masa faramicioasa.

Se toarna in aluatul faramicios amestecul de mai devreme si se amesteca bine.

Vei obtine un aluat de densitate medie, pe care il poti regla cu faina.

Se acopera aluatul cu un prosop se se lasa sa stea 15 minute, dupa care se framanta pana cand devine omogen si neted.

Se acopera si se lasa sa creasca la un loc cald, iar volumul lui se va dubla.

Se freaca branza de vaci cu ou si zahar pana la omogenizare, iar daca branza e prea umeda, se adauga putina faina.

Se intinde aluatul intr-un blat dreptunghiular, de 0.5-1 cm grosime.

Se acopera blatul cu un strat uniform de umplutura si se ruleaza, insa nu prea strans.

Se taie rulada in felii, pe care trebuie sa le pui pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pastreaza distanta intre felii si se acopera tava cu un prosop.

Se lasa sa stea 40 de minute la temperatura camerei, iar aluatul va creste.

Cu 5 minute inainte de a baga tava in cuptor, se unge fiecare felie cu ou batut.

Se lasa tava in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade pana cand prajiturile se rumenesc.

Se amesteca smantana cu zaharul si se adauga amestecul peste prajituri atunci cand le scoti din cuptor.

Se acopera prajiturile cu un capac si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.