> Tort nemaipomenit de bun si crocant fara coacere – gata in doar 10 minute! - Healthy Zone Tort nemaipomenit de bun si crocant fara coacere – gata in doar 10 minute! - Healthy Zone

Healthy Zone

Tort nemaipomenit de bun si crocant fara coacere – gata in doar 10 minute!

Aceasta reteta de tort este delicioasa, se prepara rapid, iar ingredientele sunt accesibile.

Ingrediente:

250 g de lapte condensat

250 g de bile de ciocolata (cereale pentru micul dejun)

Ulei vegetal

180 g de unt de 85% grasime

100 g de alune prajite

Se lasa untul la temperatura camerei si apoi se amesteca cu un mixer la viteza medie pana cand vei obtine o crema omogena.

Treptat, adauga laptele condensat, amestecan continuu pana cand vei obtine o crema densa.

Se amesteca crema cu alune prajite, nesarate.

Se amesteca crema cu cerealele de ciocolata.

Se aranjeaza pe platou un inel detasabil (diametru de 16-18 cm).

Tapeteaza-l cu hartie de copt si unde-l cu o cantitate mica de ulei vegetal.

Se toarna amestecul in inel si uniformizeaza cu o lingura.

Se tine tortul 4 ore in frigider si se decoreaza cu ciocolata rasa sau cu biscuiti faramitati.

BONUS:

Prajitura cu branza, fara faina, care va deveni rapid deliciul preferat!

Iata un desert din branza de vaci, fara faina, care este plin de calciu si proteine, astfel incat poate aduce multe beneficii organismului.

Este o prajitura care este in acelasi timp gustoasa si sanatoasa!

Ingrediente:

600 g de branza de vaci ( cu un continut ridicat de grasime)

100 ml de smantana

Vanilie

250 g de biscuiti

3 oua

Coaja unei portocale (sau lamai)

100 g de unt

150 g de zahar pudra

Preparare:

Marunteste biscuitii si freaca-i cu unt.

Ia o forma de copt cu laturi inalte, iar pe fundul tavii pune o hartie de copt.

Distribuie uniform aluatul in tava pana la margini.

Pune-l in frigider pentru 30 de minute.

Amesteca branza de vaci uscata cu oua, coaja de portocala, smantana, zahar si vanilie.

In aluatul refrigerat se pune amestecul de branza si se baga la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade.