Stim ca iti place soricul si ca abia astepti sa mananci de sarbatori, dar acest obicei este nociv. Ce recomanda specialistii in nutritie

Stim ca iti place soricul si ca abia astepti sa mananci de sarbatori, dar acest obicei este nociv.

Ce recomanda specialistii in nutritie

Se apropie Sarbatorile de Iarna, iar romanii se gandesc la masa imbelsugata de Craciun si de Anul Nou.

Unul dintre preparatele ce urmeaza sa fie servite este soriciul, iar specialistii spun ca nu trebuie exagerat cu acest produs.

Fullscreen-capture-12112017-15937-PM.jpg

Specialistii in nutritie spun ca soriciul nu este mult diferit fata de pielea de pui.

„Este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai multe proteine de calitate inferioara, cum este colagenul.

Este greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice”, a declarat doctorul Ionut Stefan, noteaza cei de la realitatea.

Fullscreen-capture-12112017-15944-PM.jpg

El spune ca e bine sa renuntam la sorici si sa consumam mai mult muschi de porc pentru ca acesta contine o cantitate mare de proteine, vitamina B si mult fier.

„Soriciul este la fel ca pielea de pui, piele pe care multi o arunca.

Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”, mai spuns si nutritionistul Corina Zugravu.

Medicii recomanda sa consumati sorici, dar in cantitati mici si sa il curatati extrem de bine de grasime.

BONUS:

Sigur nu stiai asta! Iata ce spun nutritionistii romani despre piftie!

Carnea de porc este foarte sanatoasa daca e consumata sub forma de piftie.

In momentul in care consumam carne,ne suprasolicitam organismul deoarece se digera si asimileaza destul de greu.

Organismul depune destul de mult efort atunci cand descompune carnea si devine supraobosit.

In momentul in care consumam carne de porc sub forma de piftie, noi practic facem jumatate din treaba pe care o fac intestinele noastre si stomacul.

Chiar daca in trecut se considera ca piftia contine multa grasime ce afecteaza sanatatea, s-a schimbat aceasta situatie in prezent.

Conform cercetatorilor, grasimea din piftie contine aminoacizi, ce au rol in regenerare.

Piftia contine lizina ce ne apara impotriva infectiilor si vitamina C,ce contribuie la sanatatea unghiilor si parului.

Cu toate acestea,nu trebuie sa abuzam de grasimea din piftie,iar cea de la suprafata trebuie indepartata.

Iata cum se prepara piftia perfecta

Gelatina ajuta la inchegarea piftiei si ea este elementul cheie in prepararea acesteia.

Adauga multe oase in piftia ta,daca vrei ca aceasta sa se prinda cat mai bine.

De asemenea urechile,pielea si geharele sunt si ele de folos in procesul de inchegare.

Piftia poate fi servita foarte bine cu o salata.