> Stiati ca puteti pregati multe creme delicioase cu lapte condensat? - Healthy Zone Stiati ca puteti pregati multe creme delicioase cu lapte condensat? - Healthy Zone

Healthy Zone

Stiati ca puteti pregati multe creme delicioase cu lapte condensat?

Cu totii iubim cremele pentru prajituri, ori ca decor ori ca umplutura.

Crema se poate prepara foarte simplu si usor la dumneavoastra acasa si poate fi folosita pentru eclere, prajituri si torturi.

Crema de lapte condensat fiert si unt

Acest tip de crema este foarte simplu de preparat.

Trebuie sa amestecati 220 grame de unt cu 390 ml de lapte condensat.

Este important sa aveti grija ca untul sa fie la temperatra camerei.

Amestecati cele doua ingrediente pana cand devin omogene.

Crema de lapte condensat si smantana

Crema aceasta este foarte populara in ultimul timp.

Este ideala pentru blaturi de pandispan sau cu nuci.

Amestecati 390 ml de smanatana fermentata cu 390 ml de lapte condensat fiert.

Puteti sa mai adaugati la aceasta crema vanilie sau coniac.

Crema de lapte condensat si cu frisca lichida

Reteta de preparare este foarte simpla.

Trebuie sa amestecati 390 de ml de frisca lichida cu 195 ml de lapte fiert condensat.

Dupa ce amestecati aceste doua foarte bine pana la omogenizre puteti adauga 35 grame de vanilie si 45 ml de coniac sau rom.

Crema cu lapte fiert condensat

Adaugati 65 de grame de zhar in 260 de ml de lapte si incalziti bine amestecul pana la dizolvare.

Incorporati 70 de grame de faina cu 10 grame de vanilie dupa dizolvarea ingredientele precedenta si amestecati putin si lasati la ingrosare.

BONUS

Prepara prajitura Reginei Maria !

Regina Maria a fost o mare personalitate a Romaniei de la inceputul secolului 19.

Aceasta a facut enorm de multe lucruri pentru patrie si popor si a fost iubita de totata lumea.

Aceasta  reteta a fost preparata de Mejestatea Sa in vremurile fericite cand locuia la castelul Bran.

Ingrediente:

Blat 1: 6 oua;

7 linguri de zahar;

2 linguri apa;

7 linguri de faina
Blat 2: 6 oua;

250gr zahar;

150 gr nuca de cocos;

2 linguri de faina

Crema: 6 galbenusuri;

8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri;

300 g unt;

esenta de vanilie

Mod de preparare :

Bateti spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa pentru primul bat.

Adaugati 6 galbenusuri si 7 linguri de faina.

Coaceti compozitia in tava unsa si infainata.

Pentru blatul al doilea se separa ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina.

Coaceti la fel ca primul blat ,in tava mare.

Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.

Cele 6 galbenusuri ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pana se ingroasa.

Lasati la racit si apoi amestecati cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra.

Adaugati esenta de vanilie, dupa gust si se trece la montarea prajiturii.

Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos.

Pentru glazura de ciocolata se amesteca pe foc, 150 g zahar pudra, cu doua linguri cu caco, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei.

Uleiul sa pune in glazura, doar dupa ce se ia de pe foc.

Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde.

Prajitura Regina Maria se lasa la rece, sa se amestece aromele, dupa care se taie in formele dorite de noi si se serveste cu mult drag invitatilor sau familiei.