> Simptomele precoce ale cancerului ovarian pe care fiecare femeie trebuie să le cunoască! - Healthy Zone Simptomele precoce ale cancerului ovarian pe care fiecare femeie trebuie să le cunoască! - Healthy Zone

Healthy Zone

Simptomele precoce ale cancerului ovarian pe care fiecare femeie trebuie să le cunoască!

În prezent, cancerul este principala cauză a decesului în aproape toate tarile din întreaga lume.

În realitate, peste 30% din totalul deceselor din Canada se datoreaza cancerului, care este cu mult mai mare decât în ​​cazul altor boli.

După cum au estimate societatile de cancer din America si Canada, cancerul ovarian a avut 2800 cazuri noi și 1750 de decese în Canada și 22,280 cazuri noi și 14,240 de decese în Statele Unite în 2016.

În România sunt raportate anual 1686 cazuri noi de cancer ovarian, incidenţa acestei boli în ţara noastră fiind de 9,4 cazuri la 100 000.

Unul dintre motivele pentru care cancerul ovarian este dificil de detectat în stadiile incipiente este că, simptomele sunt asemănătoare cu ale altor afecţiuni.

Iată câteva dintre simptomele care ar trebui să vă pună pe gânduri:

Disconort sau durere în zona pelvină

Indigestie severă sau greţuri

Mărirea abdomenului

Sângerări vaginale

Durere în timpul actului sexual

Oboseală şi somnolenţă

Dereglări ale menstruaţiei

Pentru a diferenţia simptomele cancerului ovarian de cele ale altor afecţiuni, cercetătorii au identificat frecvenţa, severitatea şi durata simptomelor care apar cel mai frevent în cazul cancerului ovarian.

Asocierea durerilor abdominale, cu durerile pelvine, cu balonarea, constipaţia şi mărirea abdomenului apare cel mai adesea în cazul cancerului ovarian. 

În aproximativ 43% dintre cazurile de cancer ovarian toate aceste simtome apar împreună.

În cazul în care descoperiți că mergeți la toaletă mult mai  decât înainte, fără modificări în ceea ce privește consumul de lichide, este extrem de probabil să aveți faze timpurii ale cancerului ovarian.