> Reteta delicioasa perfecta petru familia dumneavoastra : Tort fantezia cu cocos ! - Healthy Zone Reteta delicioasa perfecta petru familia dumneavoastra : Tort fantezia cu cocos ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Reteta delicioasa perfecta petru familia dumneavoastra : Tort fantezia cu cocos !

Acest tort este un deliciu culinar si trebuie sa il incercati neaparat daca pana acum nu l-ati preparat pentru cei dragi.

Combinatiile de texturi regasite in aceasta reteta sunt delicioase, iar toti cei dragi vor ramana surprinsi de gustul incredibil.

Desi este servita in cele mai luxoase restaurante este extrem de usor de facut chiar in bucataria dumneavoastra.

Bezea nuca:

3 albusuri

un varf cutit bicarbonat

35 ml apa rece

4 lg zahar

4 lg nuci macinate + 2 lg nuci macinate

1 lg cu varf faina

Bezea cacao :

3 albusuri

un varf cutit bicarbonat

35 ml apa rece

4 lg zahar

3 lg cacao

1 lg cu varf faina

Bezea cocos :

3 albusuri

un varf cutit bicarbonat

35 ml apa rece

4 lg zahar

4 lg cocos

1 lg cu varf faina

Blat simplu :

3 oua

un varf cutit bicarbonat

35 ml apa rece

4 lg zahar

4 lg faina

Crema :

800 ml lapte

9 galbenusuri

11 lg zahar

6 lg faina

400 g unt (80-82%)

2 lgt ness

1 lg apa fiarta

2 lg cacao

180 g ciocolata Milka cu oreo

Decor :

50 g ciocolata alba rasa

bilute de cacao .

Mod de preparare :

Bezea nuca : intr-un castron mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, mixand mereu, zaharul , apoi faina amestecata cu  4 lg nuci macinate.

Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. intindem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt .

Presaram deasupra cele 2 lg nuci macinate ramase si le apasam foarte usor cu degetele pentru a intra putin in bezea. Coacem bezeaua la 180 grade C, circa 10 minute.

Avem grija sa nu ardem bezeaua.

Dupa ce se raceste o dezlipim cu ajutorul unui cutit.

Bezea cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, mixand mereu, zaharul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu pudra de cacao.

Omogenizam cu o lingura, apoi intindem cu grija bezeaua in tava si o coacem.

Dupa ce se raceste o dezlipim de foaia de copt cu un cutit.

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, zaharul, apoi faina amestecata cu faina si coacem .

Blat simplu : mixam spuma albusurile cu bicarbonatul, adaugam apa treptat, zaharul, apoi galbenusurile si faina coacem .

Crema : galbenusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece.

Punem craticioara pe foc mic, amestecand cu telul pana cand se ingroasa crema.

Lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam treptat, lingura cu lingura din crema racita.

Aceasta crema o impartim in 4 sau fiecare cum considera.

O parte din crema o amestecam cu ness-ul dizolbat in apa fierbinte (lasam sa se raceasca).

O parte din crema o amestecam cu 2 lg cacao neagra.

O parte o amestecam cu 180 g ciocolata milka cu oreo tocata marunt cu cutitul.

O parte ramane alba.

Asamblare : bezea nuca-crema ness-blat simplu-crema cacao-bezea cocos-crema cu milka oreo-bezea cacao-crema simpla-decor

Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa.