> Reteta de gulas de post foarte simpla! - Healthy Zone Reteta de gulas de post foarte simpla! - Healthy Zone

Healthy Zone

Reteta de gulas de post foarte simpla!

Astazi va vom prezenta o reteta simpla si gustoasa de gulas de post in care prepararea lui va fi gata in doar 45 de minute.

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie:

doua cepe

100 ml de ulei

o lingurita de faina

sare si piper dupa gust

patru cartofi

un kilogram de ciuperci proaspete

o lingurita de coriandru

putina boia dulce

Mod de preparare:

Pentru inceput trebuie sa taiati ciuperci si sa le puneti la calit impreuna cu ceapa si uleiul.

Apoi trebuie sa adaugati faina si doua cani cu apa.

Cartofii trebuie taiati in cubulete si sa adaugati peste preparat.

Pune la final pudra de boia si coriandru si lasati la fiert pana cand cartofii se inmoaie.

Pofta buna !

BONUS:

Reteta pentru cele mai bune chiftelute de post – nici nu zici ca nu au carne! Vezi mai jos cum se prepara

Ingrediente:

200 g de soia granule

100 g de pesmet

3 linguri de apa minerala

1 frunza de dafin

sare

piper

2 linguri de ulei de masline extravirgin

5 linguri de faina

4 catei de usturoi

ulei vegetal pentru prajit

Preparare:

Se fierbe soia in apa cu sare exact asa cum scrie pe instructiunile de pe ambalaj.

Se adauga in apa si o foaie de dafin si 2 catei de usturoi, iar dupa ce a fiert, se strecoara soia si se indeparteaza dafinul si usturoiul.

Se stoarce soia de surplusul de apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga peste restul de usturoi bine pisat, uleiul de masline, faina, apa minerala.

Se adauga apoi sare si piper dupa cum iti place.

Se pune pesmetul pe o farfurie intinsa.

Se formeaza bile din compozitia pe care am obtinut-o si se trec prin pesmet.

Se prajesc chiftelele in ulei incins si se servesc cu salata.