> Respecta-ti parintii la batranete - poveste care iti va ajunge la inima - Healthy Zone Respecta-ti parintii la batranete - poveste care iti va ajunge la inima - Healthy Zone

Healthy Zone

Respecta-ti parintii la batranete – poveste care iti va ajunge la inima

Un barbat batran (80) si fiul sau bine educat (45) stateau amandoi pe canapea, cand o cioara s-a asezat pe fereastra. Tatal l-a intrebat pe fiul sau despre ce este, iar fiul a raspuns ca era o cioara. Dupa cateva minute, tatal a pus aceeasi intrebare, iar fiul a spus ca tocmai i-a raspuns. Dupa un timp, tatal a repetat intrebarea, iar fiul s-a enervat si i-a raspuns iritat ca era o cioara. Dupa putin timp, tatal l-a intrebat din nou pe fiul sau. Fiul a inceput sa tipe. El a strigat de ce a continuat sa intrebe acelasi lucru desi i-a raspuns de atatea ori.

Mai tarziu, tatal s-a dus in camera lui si s-a intors, tinand in mana un jurnal vechi zdrentuit. Il avea de cand s-a nascut fiul sau. El i-a cerut fiului sa citeasca pagina de deschidere. Iata ce a citit:

„Astazi, micul meu fiu in varsta de trei ani statea cu mine pe canapea, cand o cioara s-a asezat pe fereastra. Fiul meu m-a intrebat de 23 de ori ce a fost si i-am raspuns de 23 de ori ca era o cioara. L-am imbratisat cu iubire de fiecare data cand mi-a pus aceeasi intrebare din nou si din nou de 23 de ori. Nu ma simteam deloc iritat, mai degraba simteam afectiune pentru copilul meu nevinovat „.

Tatal nu s-a enervat dupa ce a primit aceeasi intrebare de 23 de ori, insa fiul s-a enervat cand a primit aceeasi intrebare de 4 ori.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca, daca parintele tau atinge varsta inaintata, nu trebuie sa-l respingi sau sa-l privesti ca pe o povara. Trebuie sa ii vorbesti calm. Ar trebui sa iti doresti sa vezi cate dragoste ti-au oferit parintii tai chiar si atunci cand treceai prin cele mai dificile momente din viata ta si ar trebui sa le oferi aceeasi dragoste si atentie. Vorbeste-le frumos, asculta-i si intelege-i.

 

BONUS:

Tu i-ai multumit azi Lui Dumnezeu? O poveste care te va pune pe ganduri!

Este povestea unui om, care in somn a ajuns in Rai, un a intalnit un inger, iar apoi l-a insotit.

„Mergeam amandoi printr-o incapere uriasa, unde erau numai ingeri.. Povatuitorul s-a oprit la primul post de lucru si a zis:

-Aici este Sectia de Primire, unde primim rugaciunile, care ajung la Dumnezeu.

Tot locul era plin de ingeri care triau rugaciunile.

Au continuat sa mearga si au ajuns la al doilea post de lucru:

-Aici este Sectia de Impachetare si Livrare. De aici se expediaza bucuriile si binecuvantarile catre cei care le-au cerut.

Multi ingeri lucrau din greu pentru a primite pe pamant toate dorintele cerute.

Au mers mai departe si au ajuns intr-un post foarte mic, unde era doar un inger, care aproape ca statea degeaba.

-Aici este Sectia Multumirilor.

-De ce nu lucreaza nimeni aici?

-Este dureros faptul ca dupa ce oamenii primesc bucuriile, foarte putin ne trimit multumiri.

-Cum poate multumi cineva lui Dumnezeu pentru ceea ce a primit?

-Este simplu, trebuie doar sa spui: „Iti multumesc, Dumnezeul meu!”

-Dar mai exact, pentru ce trebuie sa multumim?

-Pentru ca daca ai alimente in frigider, haine pe tine, casa in care sa stai, esti mai bogat decat 75% din oamenii din intreaga lume.

-Daca ai bani in banca, in portofel si ceva maruntis pus deoparte, inseamna ca esti printre cei 8% care duc o viata prospera.

-Daca te trezesti mai sanatos decat ieri, esti mai binecuvantat decat cei care nu vor reusi sa prinda ziua de maine.

-Daca nu ai trait cu frica de razboi, in inchisoare, in foame, inseamna ca esti inainte a 700000 de oameni de pe Pamant.

-Daca poti merge sa te rogi in biserica fara sa fii atacat, executat sau arestat, esti inaintea a 3000000000 de oameni din lume.

-Daca parintii tai sunt in viata si impreuna, esti un om rar.

-Daca poti tine capul sus si poti zambi, esti o exceptie pentru cei care traiesc in deznadejde si nesiguranta.

-Am inteles, dar ce sa fac? Cum sa incep?

-Trebuie doar sa spui: „Slava Tie, Dumnezeule, pentru toate!”

Numara binecuvantarile primite si vei vedea cat esti de privilegiat.