> Regulile prepararii dulcetii magice: nota maxima pentru toate aspectele. Iata tot ce trebuie sa stiti ca sa iasa perfect. Doar la noi si doar pentru dumneavoastra! - Healthy Zone Regulile prepararii dulcetii magice: nota maxima pentru toate aspectele. Iata tot ce trebuie sa stiti ca sa iasa perfect. Doar la noi si doar pentru dumneavoastra! - Healthy Zone

Healthy Zone

Regulile prepararii dulcetii magice: nota maxima pentru toate aspectele. Iata tot ce trebuie sa stiti ca sa iasa perfect. Doar la noi si doar pentru dumneavoastra!

Cand vine vorba despre dulceata ideala, parerile sunt impartite.

Fie ca este groasa sau lichida, dulce sau acrisoara, cu aroma de visine, coacaze, capsuni, pere sau mere.

Fiecare gospodina are propria sa alegere.

Chiar termenul – dulceata- evidentiaza modul de preparare si anume dulce, in sirop.

In trecut, oamenii preparau acest sirop din melasa si miere.

In prezent, cel mai folosit ingredient este zaharul.

Astazi ne-am hotarat sa impartasim cu voi unele dintre alegerile noastre care, speram sa va impresioneze.

Ne-am gandit chiar si la cateva combinatii interesante.

Nuci, cafea, condimente, cacao.. un deliciu!

In general, acestea se prepara in cantiati mici si se ambaleaza in borcanele.

Iarna puteti aduce putin din gustul verii.

Combinatii pentru dulceturi gustoase

– caise si morcovi;

– gutui japoneze si dovlecel;

– corcoduse si dovlecel;

– rachitele si prune;

– caise si agrise;

– gutui si stafide;

– gutui si struguri;

– rachitele si morcovi;

– mere si dovleac;

– mere si fructe de calin;

– visine si aronia;

– pere si corcoduse;

– pere si merisoare;

– pere si portocale;

– aronia si coacaze negre;

– afine si mere;

– cirese albe si lamai;

– prune si rosii;

– prune si pere;

– catina si nuci;

– agrise si zmeura;

– fragute si agrise;

– fragute si coacaze rosii.

Ce puteti adauga in dulceata

– piper roz – la pere;

– mac – la pere;

– boabe de cafea – la pere;

– anason si cuisoare – la visine;

– ghimbir – la mere;

– stafide – la nuci si citrice;

– pudra de cacao – la prune si visine;

– anason – la caise;

– cardamom – la portocale si curmale;

– rozmarin si cimbru – la prune si mure;

– boabe de cafea – la pere;

– nucsoara – la mure, capsuni si zmeura.

Cand vine vorba despre dulceata se pot face orice combinatii dintre fructe si legume.

Tot ce trebuie sa retineti este faptul ca ele trebuie sa aiba acelasi grad de coacere.

Pentru ca dulceata sa aiba un aspect si un gust deosebit, fructele mici trebuie lasate intregi, iar cele mari – taiate in felii.