> Puneti aluatul intr-o punga si veti fi surprins de rezultatele obtinute! - Healthy Zone Puneti aluatul intr-o punga si veti fi surprins de rezultatele obtinute! - Healthy Zone

Healthy Zone

Puneti aluatul intr-o punga si veti fi surprins de rezultatele obtinute!

Aceasta reteta este o reteta universal valabila in cazul in care doriti sa preparati pizza, prajituri sau pateuri si aveti nevoie in compozitie de aluat.

Acest aluat mai este cunoscut si sub numele de aluatul “Scafandru : si este extrem de usor de preparat si modelat uleterior.

La aceasta tehnica de preparare a aluatului are loc dospirea in apa rece, iar atunci cand aluatul este gata va pluti la suprafata.

Pentru preparate sarate trebuie sa excludeti vanilia din reteta si veti obtine cele mai pufoase si aerate preparate.

Ingrediente:

250 ml de lapte

3 oua

50 g de drojdie

800 g de faina

1 pria de vanilie

100 g de un

0.5 pahar de zahar

jumatate de lingura de sare

50 ml de ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare

Primul pas este sa dizolvati drojdia in laptele incalzit.

Untul se topeste si se adauga peste lapte si se amesteca.

Se adauga zahatul si ouale si se amesteca din nou.

Faina si vanila si amesteca si se cerne amestecul in lapte.

La final adaugati sarea si uleiul, putin cate puti si se framanta luatul.

In punga in care veti adauga aluatul, peretii acesteia se ung cu putin ulei.

Puneti aluatul si legati capetele  strans astfel incat sa ramana loc liber in interior.

Umpleti o oala cu apa rece si pueti punga cu aluat in ea.

Lasati aluatul la dospit, I acest timp el va cres si punga va pluti atunci cand tot prcesul s-a incheiat.

Folositi acest preparat pentru cele mai bune preparate.

BONUS:

Aluatul “Pooh” pe baza de iaurt – fara oua. Se poate folosi pentru pizza, placinta, briose

Aluatul “Pooh” se poate folosi la tot: pizza, placinte, briose (in aluat, puteti adauga vanilie, un pic mai mult zahar si un pic de margarina topita).

Daca observati ca in 30 de minute nu a crescut mult sa nu va faceti griji, deoarece asa trebuie sa fie.

Acest aluat creste la coacere.

Avem nevoie de:

1 pahar de iaurt de (250)

0.5 pahar de ulei vegetal

1 pachet (11 grame) de drojdie uscata

1 lingurita de sare

1 lingura de zahar

3 pahare de faina de grau

umplutura poate fi oricare

Asa preparam:

1. Iaurtul il amestecam cu untul si il punem putin la cald, se adauga zaharul si drojdia.

Se cerne faina care a fost tinuta la cald.

Daca este prea rece, aluatul nu va creste asa cum ne dorim.

Se face un loc in centrul fainii si se pune sarea si amestecul de iaurt.

Se framanta aluatul, se acopera si pune la cald timp de 30 de minute.

2. Aluatul obtinut va fi pufos si usor, ca o pana.

3. In timp ce creste aluatul vom pregati umplutura.

4. Din acest aluat am putea face pateuri, divizam acest aluat bucatele mici pe care le intindem, punem umplutura si le incleiem.

Asezam foaia de copt in forma si o ungem, dupa care asezam pe ia pateurile.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si le dam la copt pana la maro-auriu.