> Prepara prajitura Reginei Maria ! - Healthy Zone Prepara prajitura Reginei Maria ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Prepara prajitura Reginei Maria !

Regina Maria a fost o mare personalitate a Romaniei de la inceputul secolului 19.

Aceasta a facut enorm de multe lucruri pentru patrie si popor si a fost iubita de totata lumea.

Aceasta  reteta a fost preparata de Mejestatea Sa in vremurile fericite cand locuia la castelul Bran.

Ingrediente:

Blat 1: 6 oua;

7 linguri de zahar;

2 linguri apa;

7 linguri de faina
Blat 2: 6 oua;

250gr zahar;

150 gr nuca de cocos;

2 linguri de faina

Crema: 6 galbenusuri;

8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri;

300 g unt;

esenta de vanilie

Mod de preparare :

Bateti spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa pentru primul bat.

Adaugati 6 galbenusuri si 7 linguri de faina.

Coaceti compozitia in tava unsa si infainata.

Pentru blatul al doilea se separa ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina.

Coaceti la fel ca primul blat ,in tava mare.

Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.

Cele 6 galbenusuri ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pana se ingroasa.

Lasati la racit si apoi amestecati cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra.

Adaugati esenta de vanilie, dupa gust si se trece la montarea prajiturii.

Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos.

Pentru glazura de ciocolata se amesteca pe foc, 150 g zahar pudra, cu doua linguri cu caco, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei.

Uleiul sa pune in glazura, doar dupa ce se ia de pe foc.

Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde.

Prajitura Regina Maria se lasa la rece, sa se amestece aromele, dupa care se taie in formele dorite de noi si se serveste cu mult drag invitatilor sau familiei.

BONUS:

Aceasta prajitura este mai gustoasa decat prajiturile simple cu mere si se prepara mult mai usor. Incearca si nu vei regreta!

Iata o reteta frantuzeasca de prajitura cu mere, care este extrem de delicioasa, avand un gust intens.

Partea buna este ca se prepara extrem de usor si simplu.

Ingrediente:

100 ml de lapte

70 g de faina

60 g de zahar

6 mere

20 g de unt

2 oua

1 priza de sare

1 lingurita de praf de copt

Vanilia dupa gust

Preparare:

Se bat ouale cu zahar. Se adauga vanilia, untul topit si putin lapte cald.

Se presara faina cernuta, sarea si praful de copt.

Se curata ouale de seminte si coaja si se taie felii subtiri.

Se unge o forma de copt cu unt si se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se amesteca merele taiate cu aluatul si se pune compozitia in forma.

Se coace timp de aproximativ 35 de minute.

Se serveste rece.

 

BONUS:

Prajitura cu branza, fara faina, care va deveni rapid deliciul preferat!

Iata un desert din branza de vaci, fara faina, care este plin de calciu si proteine, astfel incat poate aduce multe beneficii organismului.

Este o prajitura care este in acelasi timp gustoasa si sanatoasa!

Ingrediente:

600 g de branza de vaci ( cu un continut ridicat de grasime)

100 ml de smantana

Vanilie

250 g de biscuiti

3 oua

Coaja unei portocale (sau lamai)

100 g de unt

150 g de zahar pudra

Preparare:

Marunteste biscuitii si freaca-i cu unt.

Ia o forma de copt cu laturi inalte, iar pe fundul tavii pune o hartie de copt.

Distribuie uniform aluatul in tava pana la margini.

Pune-l in frigider pentru 30 de minute.

Amesteca branza de vaci uscata cu oua, coaja de portocala, smantana, zahar si vanilie.

In aluatul refrigerat se pune amestecul de branza si se baga la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade.