> Prajitura floare de colt - Healthy Zone Prajitura floare de colt - Healthy Zone

Healthy Zone

Prajitura floare de colt

Ingrediente pentru blatul de cacao:

6 oua

3 linguri de cacao

1 lingurita de praf de copt

4 linguri de faina

6 linguri de zahar

1 praf de sare

Ingrediente pentru bezeaua de cocos:

6 linguri de zahar

4 albusuri

120 g de nuca de cocos

Ingrediente pentru crema:

4 galbenusuri

40 g de amidon alimentar

esenta de vanilie

1 compot de ananas

50 g de ciocolata alba pentru decor

5 linguri de zahar

300 ml de lapte

200 g de unt de 80% grasimi

200 ml de frisca lichida

Pentru blatul de cacao se mixeaza albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Se omogenizeaza totul cu o lingura si apoi se intinde amestecul intr-o tava de 28*38 cm.

Tava trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.

Se coace blatul la 180 de grade Celsius, timp de un sfert de ora.

Pentru bezea se mixeaza albusurile spuma si se adauga zaharul, mixand pana cand acesta se topeste.

Se adauga cocosul si se amesteca totul cu o lingura.

Se intinde bezeaua peste blatul copt si se mai lasa inca 10-15 minute in cuptor.

Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul si se adauga amidonul dizolvat in lapte rece.

Se pune cratita pe foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa crema.

Se ia cratita de pe foc si se adauga esenta de vanilie, dupa care se acopera tava cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza putin untul la temperatura camerei si se adauga peste el o lingura de crema racita.

Se taie ananasul scurs din compot si se amesteca cu crema, dupa care se intinde crema obtinuta peste bezea.

Se intinde frisca peste crema si peste frisca se rade ciocolata alba.

Se lasa prajitura in frigider timp de cel putin 2 ore, dupa care se poate servi.

BONUS:

Prajitura gata in 15 minute iubita de intreaga familie!

In acest articol am sa va vorbesc de prajiura Diafana.

Daca nu ati incercat niciodata aceasta prajitura trebuie neaprat sa o incercati si sa o preparati in bucataria dumneavoastra.

Este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos.

Se pregăteşte foarte rapid şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Ingrediente aluat:

150 gr unt

250 gr faina

100 gr zahar

1 lingura cacao

1/2 pachet praf de copt

1-2 linguri smantana

Mod de preparare:

Se freaca untul, smantana cu faina, praful de copt, zaharul si cacao.

Se obtine un aluat pe care il impartim in doua.

Se intinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie.

Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos:

6 albusuri

10 linguri zahar

200 gr nuca de cocos

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.

Crema de vanilie:

6 galbenusuri

200 gr zahar

3 linguri faina

1 plic budinca de vanilie

300 ml lapte

250 gr unt

1 esenta vanilie

Mod de preparare: 

Toate ingredientele se freaca la rece impreuna fara unt si vanilie, apoi se pun pe foc pana se ingroasa.

Crema se raceste la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie.

La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

Poftă bună!