> O reteta simpla pentru a conserva ciupercile! - Healthy Zone O reteta simpla pentru a conserva ciupercile! - Healthy Zone

Healthy Zone

O reteta simpla pentru a conserva ciupercile!

Astazi va vom prezenta o reteta simpla pentru a conserva ciupercile preferate si sa le consumati oricand doriti.

Ingrediente:

1 l de apa

2 linguri de zahar

4 lingurite de sare

3 foi de dafin

6 boabe de ienibahar

4 ciusoare

3 bucati de scortisoara

3 lingurite de otet

Mod de preparare:

Puneti litrul de apa intr-o oala si aduceti apa pana la punctul de fierbere.

Apoi adaugati condimentele si mai fierbeti timp de 3 minute.

Spalati bine ciupercile si taiati-le daca sunt prea mari si puneti-le in apa rece.

Dupa ce fierbeti ciupercile, trebuie sa le scurgeti de apa si sa adaugati alta apa in care adaugati sare dupa gust.

Cand ajunge iar la punctul de fierbere ciupercile ar trebui sa fie la fundul oalei.

Intre timp inlaturati spuma care se formeaza deasupra apei.

Umpleti borcanele cu amestecul din condimete si apa si apoi adaugati ciupercile.

Este important sa nu le umpleti pana la varf si trei sferturi din borcan.

Inchideti borcanele foarte bine si pastrati-le la frigider.

BONUS

Aflati cea mai aromata reteta de ciuperci si sos de smantana!

Astazi va vom prezenta o retete care cu siguranta multi dintre voi o vor iubi dupa prima gustare.

Acest deliciu se poate consuma impreuna cu pastele, coltunasii, legumele coapte sau pe gratar si chiar si cu carne.

Sosul de prepara extrem de simplu si este foarte gustos.

Iata care sunt ingredientele de baza pentru acest sos de smantana si ciuperci:

200 g ciuperci

300 ml smantana cu grasime 15-20%

50 g de unt

o ceapa

1-2 catei de usturoi

o lingura de faina

ulei de floarea soarelui

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru inceput trebuie sa curatati si sa spalati ciupercile

Le tocati marunt impreauna cu ceapa si usturoiul.

Ceapa si usturoiul se pune la prajit putin cu ulei pana acesta vor fi mai transparente

Se adauga ciupercile si se va adauga un capac.

Se lasa pana cand lichidul este complet evaporat si la sfarsit se adauga condimentele dupa gust.

Untul si faina se adauga in alta tigaie separat in paralel cu gatirea ciupercilor.

Adaugati smantana peste faina si unt si lasati timp de 1-2 minute.

Dupa ce faina se incheaga putin cu smantana si untul trebuie sa adaugati peste ciuperic si sa le amestecati usor.

Daca sosul este mult prea gros si consistent mai puteti adauga putin lapte pentru a fi mai moale si slab.