> Nu ai preparat niciodata asa mancare din pui! Nu te vei putea satura de ea.... - Healthy Zone Nu ai preparat niciodata asa mancare din pui! Nu te vei putea satura de ea.... - Healthy Zone

Healthy Zone

Nu ai preparat niciodata asa mancare din pui! Nu te vei putea satura de ea….

Acest tort aperitiv este proteic, satios si gustos.

De asemenea, nu contine multe calorii si poate fi servit la cina.

Ingrediente:

9 albusuri

1 piept de pui

3 galbenusuri

1/4 pahar de chefir fara grasimi

usturoi

200 g de branza fara grasimi

verdeata

putina frisca de gatit

sare

piper

Se pune pieptul de pui intr-o cratita, se toarna frisca peste el si se lasa sa stea timp de 20 de minute.

Se fierbe putina apa si se adauga pieptul de pui, sarat.

Se lasa sa fiarba aproximativ jumatate de ora, dupa care se scoate carnea si se lasa sa se raceasca.

Se taie apoi pieptul de pui cubulete.

Pentru fiecare strat al tortului este nevoie de o clatita din 3 albusuri si 1 galbenus.

Se bat albusurile si galbenusurile si se prajesc 3 clatite, dupa care se lasa sa se raceasca.

In branza se adauga usturoiul si verdeata tocata marunt, iar apoi se toarna chefirul si se amesteca pana devine un amestec omogen.

Se asezoneaza cu sare dupa gust.

Se pune o clatita pe un platou si peste ea se adauga 1/3 din crema de branza.

Peste crema se aseaza jumatate din pieptul de pui taiat cubulete si se repeta straturile.

Se tine tortul in frigider 2 ore.

BONUS:

Reteta de gogosari in otet fara fierbere si conservant!

In magazine exista foarte multe sortimente de legume conservante dar niciodata nu se compara cu cele facute acasa.

Aceste legume conservante sunt perfecte pentru o cina sau pentru o salata la pranz.

Astazi va vom prezenta o reteta de gogosari in otet in care nu trebuie sa folositi conservant si nici fierbere.

Ingrediente:

4 kg de gogosari

400 ml otet de vin de 9 grade

400 grame zahar

80 grame sare pentru muraturi

legatura frunze de telina

lingura de boabe de piper

lingura de boabe de mustar

trei bucati de hrean

cativa catei de usturoi

cateva frunze de dafin

Mod de preparare:

Spalatii bine gogosarii si lasatii sa se scurga apa.

Taiatii in 4 bucati si se pun intr-un recipeint mare si incapator.

Separat se fierbe oterul cu zaharul si sarea pana se obtine o solutie omogena.

Se toarna amestecul de otet, sare si zahar peste gogosari si se acopera.

A doua zi separa gogosarii de zeama si aseaza-i in borcate curate si uscate.

Pe langa gogosari adauga in borcane bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina.

La final se pun cateva boabe de piper si mustar.

Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane.

La final toarna zeama peste gogosari astfel incat sa-i acopere.

Pune capacele si lasa borcanele la un loc racoros si ferit de lumina soarelui.