> Invatati sa va controlati si sa nu mai tipati la copilul dumneavoastra! - Healthy Zone Invatati sa va controlati si sa nu mai tipati la copilul dumneavoastra! - Healthy Zone

Healthy Zone

Invatati sa va controlati si sa nu mai tipati la copilul dumneavoastra!

De multe ori nervii si oboseala isi fac simtita prezenta si uitam cum trebuie sa actionam in fata celor mici, insa o atitudine negativa si tipetele au efecte ulteriora in ceea ce priveste dezvoltarea si cresterea copiilor nostrii.

Studiile afirma ca alegem sa ne educam copiii dupa modelul aplicat propriei persoane.Daca nu va mai puteti intelege cu copilul dumneavoastra, analizati bine unde se produce gresela.

Cititi cateva sugestii de care puteti tine cont pentru a va creste copiii in armonie si fericire, fara tipete si certuri.

Raspundeti cu sinceritatea la toate intrebarile

Oricat de incomoda este intrebarea adresata de catre cel mic, incercari sa nu ii ascundeti un fapt, adevar si sa ii raspundeti cat mai pe intelesul lui posibil.Nu trebuie sa fiti confuzi si sa ezitati.

Nu fiti prea protectori

Oricat de mult ne iubim copilasii trebuie sa ii lasam sa infrunte singurii problemele vietii si sa invete din propriile greseli, sa distinga singuri binele de rau.

Nu mai tipati la copil

Atunci cand toata furia dumneavoastra va fi exprimata prin tipat, la randul sau copilul va actiona in timp in consecinta, fie va tipa la colegii si prietenii lor sau chiar la dumneavoatra, fiind extrem de greu de creat o noua conexiune.

Indiferent de probleme acumulate si de stres, incercati sa lasati totul la intrare in casa si sa nu va revarsati negatvitatea asupra celui mic.

Cand apare vreo problema, discutati

De fiecare data cand cel mic are o problema va veni la dumneavoastra pentru un sfat parintesc bun. Discutati cu el, prezentatii toate optiunile bune si mai putin bune, si cel mic o va alege pe cea mai buna pentru el.

Petreceti cat mai mult timp impreuna

Desi jobul ne tine tot timpul ocupati, fiecare moment petrecut cu cel mic este esential iar conexiunea pe care reusiti sa o legati este extrem de importanta.