> Inele din aluat fiert cu glazura – un desert de casa deosebit de fin si delicios! - Healthy Zone Inele din aluat fiert cu glazura – un desert de casa deosebit de fin si delicios! - Healthy Zone

Healthy Zone

Inele din aluat fiert cu glazura – un desert de casa deosebit de fin si delicios!

Aceasta reteta este delicioasa si va fi pe placul tuturor.

Ingrediente pentru aluat:

1-2 albusuri

1 pahar de faina

3 oua

¼ lingurita de sare

¼ l de apa

100 de unt

2 linguri de zahar

Ulei vegetal

Ingrediente pentru glazura:

4-5 linguri de lapte

1/5 pahar de zahar pudra

1 lingura de miere

Se toarna apa intr-o cratita si se adauga sarea, zaharul si untul, dupa care se pune cratita pe foc si se aduce la fierbere.

Cand amestecul incepe sa fiarba, se da focul mic si se adauga faina cernuta, amestecand rapid.

Se tine aluatul pe foc inca 1 minut.

Apoi, se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se adauga cate un ou, amestecand foarte bine dupa fiecare ou.

Se adauga albusurile si se amesteca.

Se umple un sac de patiserie cu aluat.

Se taie hartia de copt in patrate cu latura de 7 cm si se unge fiecare patrat cu ulei vegetal.

Se pune aluatul pe hartia de copt, sub forma de inele.

Se pune un vas adan cu ulei pe foc, se ia hartia de un colt si se adanceste aluatul in uleiul incins, dupa care se indeparteaza hartia.

Se prajeste fiecare inel pe ambele parti, pana cand se rumeneste.

Se pun inelele pe un prosop, astfel incat cantitatea de ulei sa fie absorbita.

Se amesteca laptele cu zaharul pudra si mierea pana la omogenizare.

Se inmoaie fiecare inel in glazura si se pune pe un platou.

BONUS:

Acesta este, fara indoiala, cel mai bun mod de a prepara cartofii! Aromati, apetisanti si extrem de gustosi

Iata o reteta ideala pentru garnitura de la mesele festive.

Cartofii cu sos de usturoi la cuptor sunt absolut deliciosi si aromati.

De asemenea, se prepara foarte repede si simplu.

Sunt o alternativa minunata pentru piureul de cartofisigur vei iubi aceasta reteta!

Ingrediente:

1 kg de cartofi

1 priza de cimbru

1 priza de boia

1 priza de piper negru macinat

1 priza de curcuma

3 linguri de ulei de floarea soarelui

3 catei de usturoi

1 legatura de verdeata

Sare dupa gust

Preparare:

Se spala si se taie cartofii in felii mari.

Se inteapa fiecare felie cu o scobitoare.

Se amesteca uleiul, usturoiul dat prin presa, sarea, verdeata tocata si condimentele, iar amestecul se pune peste cartofi si se amesteca din nou.

Se pun cartofii pe o folie de copt tip manson.

Se coc cartofii in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 50-60 de minute.

Se inteapa cartofii cu un cutit prin folie pentru a vedea daca sunt gata.