> Iata cum sa faceti cele mai bune pancakes (clatite americane)! Cei mici le vor adora. - Healthy Zone Iata cum sa faceti cele mai bune pancakes (clatite americane)! Cei mici le vor adora. - Healthy Zone

Healthy Zone

Iata cum sa faceti cele mai bune pancakes (clatite americane)! Cei mici le vor adora.

Astazi va vom prezenta o reteta clasica de pancakes delicioasa in cara sa adaugati topping-ul preferat.

Aceasta reteta este recomandata chiar de renumitul chef Jammie Oliver.

Cu siguranta doriti ceva dulce intr-o zi de weekend cu familia, la un film sau pentru intalnirea cu prietenii.

Iata ce trebuie sa faceti:

Puneti 125 grame de faina si 1 varf de sare mare intr-un castron mare

Spargeti 3 oua mari si turnati 250 ml de lapte.

Bateti bine amestecul pana cand obtineti un aluat neted.

Lasati depozitat timp de 15 minute si asezati o tigaie mare la foc mediu.

Atunci cand tigaia este incinsa ungeti tigaia cu putin unt.

Turnati un polonic din compozitie pe intrega suprafata a tigaii.

Asteptati 1-2 minute in apoi intoarceti clatita pe partea cealalta inca 1 minut.

Clatitele se pot servi cu toping-ul preferat si pot fi impaturite dupa cum preferati.

Daca pregatiti mai multe, trebuie sa le lasati la racit si apoi sa le pastrati in frigider.

Cand vreti sa le folositi le puteti adauga 5 minute in cuptor pentru a se incalzi.

BONUS:

Ce trebuie sa faci ca sa nu ti se mai lipeasca aluatul de clatite de tigaie! Ingredientul secret folosit la restaurante : ce trebuie sa pui in compozitie

Cu totii savuram o portie de clatite cu crema de ciocolata sau umplute cu dulceata.

Multa lume nu le prepara acasa deoarece se lipesc.

Insa este un truc eficient si simplu pentru aceasta problema.

Urmatoarele ingrediente intra intr-o compozitie clasica de clatite :

250 grame faina

500 ml de lapte

3 oua

250 ml apa minerala

2 linguri de zahar

O jumatate de lingurita de sare

Amidonul de cartofi este ingredientul cheie care face aceasta compozitie sa nu se lipeasca.

La cele de mai sus adauga 6 linguri de amidon si nu vei mai avea probleme.

Diferite umpluturi pentru clatite !

Se pot pregati ca aperitiv, fel principal sau desert

Fructe de mare

Ingrediente : o ceapa, 400 g de fructe de mare, 50 g parmezan ras, 100 g smantana cu 20% grasime, o lingura de unt, piper, sare, o lingura de mar verde tocat, putin unt pentru uns si fire de marar pentru legat clatitele.

Cum se prepara : dupa ce ceapa a fost tocata se caleste 2 minute in unt, se adauga fructele de mare spalate si uscate.

Se pune sare si piper, se mai caleste totul 5 minute.

Se pune smantana si mararul si compozitia se da la o parte.

Se pun pe fiecare clatita cam doua linguri de umplutura si se pune parmezan.

Clatitele se fac ca niste boccelute si se leaga cu marar.

Se ung cu untul si se lasa 10-15 minute la cuptor.

Somon afumat

Ingrediene : 300 g de somon afumat, doua-trei fire de ceapa verde, 200 g crema de branza, trei lamai, marar, masline verzi.

Cum se prepara : fiecare clatita  se pune pe folie de aluminiu si se unge cu crema de branza, intr-un strat uniform si subtire.

Ceapa verde tocata se presara din loc in loc, si se pune apoi un strat de somon foarte subtire feliat.

Se poate stropi cu zeama de lamaie.

Se fac felii si se baga pentru minimum o ora la frigider.

Se servesc cu marar tocat si masline.

Branza si nuci

Ingrediente : 80 g zahar pudra, 400 g branza dulce, un pachetel de zahar vanilat, 100 g smantana, o lingurita de miere, coaja de la o lamaie, o mana de miez de nuca.

Cum se prepara : se freaca bine branza dulce cu zaharul pudra si cu cel vanilat, pana tot zaharul se dizolva.

Se pune smantana, mierea si coaja de lamaie si totul se amesteca pana la omogenizare.

Clatitele se umplu cu branza dulce si se poate adauga miez de nuca zdrobit.

Carne tocata

Ingrediente : doua cepe mari, 500-600 g carne tocata ( amestec de porc si vita), 500 g ciuperci consevate, 500 ml suc de rosii, 4 linguri de pasta de rosii, sare, piper, o legatura de marar tocat, ulei si cascaval ras.

Cum se prepara : ceapa tocata se caleste, se pun carnea si ciupercile.

Ingredientele se amesteca si cand zeama lasata de ciuperci scade, se va adauga pasta de rosii, trei linguri de apa, condimentele si mararul tocat.

Vasul se lasa la foc potrivit.

Dupa ce este gata, se vor umple clatitele cu acest amestec, se vor rula si se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Peste ele se toarna sucul de rosii si vasul se da la cuptor pentru jumatate de ora, la un foc potrivit.

Dupa ce sunt gata, se servesc cu cascaval ras.

Banane

Ingrediente : doua linguri de smantana, trei banane, 200 g branza de vaci, trei linguri de zahar, coaja de lamaie rasa, o lingura de faina, ulei, un ou.

Cum se prepara : branza de vaci se freaca cu zaharul, se adauga apoi oul, faina, smantana, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.

Clatitele se ung cu aceasta crema, dupa care se aseaza felii de banane.

Se vor rula si aseza intr-o tava care a fost bine unsa cu ulei, deasupra se adauga restul de crema si se lasa la cuptor 20 de minute.

BONUS:

Clatite din banane fara faina: o reteta simpla si sanatoasa!

Inca de cand eram mici, multi dintre noi iubeam clatitele.

Ele sunt delicioase, si pot fi combinate cu diferite gemuri, creme, fructe sau nuci!

Mai mult, daca incerci sa pierzi in greutate, ar trebui sa ai in vedere consumul de alimente saraci in calorii.

Vreau sa expun si un alt tip de clatite, care nu contin faina.

De fapt, sunt extrem de gustoase si si sunt o gustare plina de proteine ideale dupa exercitii.

Uite cum sa iti prepari cele mai bune si sanatoase clatite cu banane:

Ingrediente:

O banana

2 oua

Scortisoara

Poti sa vizionezi metoda de preparare in video-ul de mai jos: