> Cel mai bun proiect de mediu impotriva poluarii: gigantica balena din plastic! - Healthy Zone Cel mai bun proiect de mediu impotriva poluarii: gigantica balena din plastic! - Healthy Zone

Healthy Zone

Cel mai bun proiect de mediu impotriva poluarii: gigantica balena din plastic!

Greenpeace Philippines a creat recent o adevărata  balena, o adevarata opera de arta, pentru a aborda una dintre cele mai serioase probleme ale lumii: poluarea cu plastic a oceanelor.

In efortul de a motiva publicul sa ia in considerare impactul pe care il are acest gunoi de plastic pe planeta noastra si sa ilustreze de ce trebuie sa reciclam, sa folosim recipiente biodegradabile alternative (cum ar fi canepa sau sticla), Greenpeace Philippines a creat un puternic mesaj vizual si global despre poluarea plastica cu o instalație gigantica „Balena moarta”.

Replica de balene lunga, de 15 metrii, a fost creata in intregime din deseuri de plastic si a fost „amplasata” in apropierea tarmului din Golful Manila.

Biboy Royong, directorul proiectului „Balena moarta”, a declarat ca expozitia de arta a fost inspirata de o balenă care a murit dupa ce a ingerat plasa de pescuit, carligul, franghia si sarma de otel: culoarea, textura, marimea si proportia sunt aceleasi cu ale unei balene adevărate, „…”

Chiar am ales sa aratam o balena descompusă, asa ca ne-am jucat mai mult cu texturile folosind deseurile de plastic pe care le-am adunat.

Am vrut sa surprindem comunitatea din zona.

Pentru ca aceasta sa funcționeze, a trebuit să construim cu grija o balena reala moarta „.

A existat o predictie de mediu ca pana in 2050, daca nu oprim poluarea apei, ar putea exista mai multe deseuri oceanice decat viata marina .

Cand oamenii au vazut pentru prima data balena, au crezut ca este reala  si au distribuit rapid fotografii si au facut ca povestea sa devina virala.

De fapt, Greenpeace a facut putina publicitate pentru proiect, bazandu-se aproape in intregime pe social media pentru a raspandi vorba.

O persoana a scris pe pagina Facebook a  lui Greenpeace Phillippines care a fost: „Cel mai deranjant lucru pe care l-am vazut in viata mea!”

BONUS:

Un video care arata un bebelus in cele 9 luni de viata din pantecul mamei – te va lasa fara suflare

Sa ai un copil este o binecuvântare. Sa vezi procesul acestei binecuvântări este chiar mai spectaculos.

Se întâmplă un miracol în cele 9 luni de la data conceperii sale pana la ultima suflare luată în interiorul pantecului.

Uitati-va la acest videoclip și amintiți-vă toata viața!

Desigur, acest lucru este un film computerizat, dar este foarte precis.