> Este gata in 5 minute si nu necesita coacere! Uite cum se prepara aceasta delicioasa prajitura cu ciocolata - Healthy Zone Este gata in 5 minute si nu necesita coacere! Uite cum se prepara aceasta delicioasa prajitura cu ciocolata - Healthy Zone

Healthy Zone

Este gata in 5 minute si nu necesita coacere! Uite cum se prepara aceasta delicioasa prajitura cu ciocolata

Pentru cea mai delicioasa prajitura cu ciocolata aveti nevoie doar de 5 minute, cateva ingrediente si niciun fel de coacere.

– 450 g de biscuiti graham;

– 1 l lapte;

– 220 g frisca;

– 200 g crema de vanilie (poti folosi crema de vanilie la plic sau o poti prepara acasa, dar in acest caz va fi nevoie de aragaz)

Pentru glazura:

– 3 linguri lapte caldut;

– 3 linguri cacao;

– 3 linguri unt

– 300 g zahar pudra.

Mod de preparare

Prima care se prepara este crema.

Folosind mixerul, amestecati praful de vanilie si laptele pana cand se obtine o crema fina.

Peste aceasta se adauga frisca.

In cazul glazurii se amesteaca toate ingredientele mentionate mai sus pana cand se omogenizeaza si compozitia capata o textura fina.

Daca doriti ca stratul de glazura sa fie mai gros, puteti adauga mai mult zahar pudra.

Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti un strat de biscuiti graham peste care turnati o jumatate din cantitatea din crema de vanilie.

Peste stratul de crema puneti urmatorul strat de biscuiti, urmat de restul cremei si inca un strat de biscuiti.

Ultimul strat va fi glazura de ciocolata.
Puneti prajitura la frigider pana cand se raceste bine.

Pofta buna!

Ai pofta de ceva dulce, dar ti-e teama ca te ingrasi? Poti incerca aceasta reteta de tort cu putine calorii

Ingrediente:

– 4 linguri sirop de agave

– 4 linguri cacao

– 1 cana curmale moi

– 2 cani migdale hidratate

– 1/2 cana de lapte de migdale

– 250 g visine fara samburi

Glazura: 1 lingura ulei de cocos, 2 linguri sirop de agave, 3 linguri cacao, 2 banane, fulgi de migdale si visine pentru decor

Folosind robotul de bucatarie amestecati migdalele, curmalele, cacaoa si siropul de agave, iar la final laptele de migdale.

Compozitia trebuie sa aiba un aspect de smantana groasa.

Turnati jumatate din ea intr-o forma rotunda cu capac detasabil, adaugati visinile si cealalta jumatate de crema.

Introduceti tortul la congelator pentru a se raci.

Pentru glazura, mixati in blender banalele, 2 linguri de sirop de agave, 1 lingura de ulei de cocos si 3 linguri de cacao.

Puneti glazura in frigider.

Astfel, uleiul de cocos se va intari si ii va da o consistenta minunata.

La final, scoateti tortul din forma, intindeti glazura, presarati fulgii de migdale si decorati cu visine.

Tortul se pastreaza in congelator si se scoate cu 30 de minute inainte de servire.