> Deserturi pe care le puteti prepara fara sa adaugati zahar! - Healthy Zone Deserturi pe care le puteti prepara fara sa adaugati zahar! - Healthy Zone

Healthy Zone

Deserturi pe care le puteti prepara fara sa adaugati zahar!

Cine spune ca retetele de prajituri si alte deserturi trebuie sa implice neaparat zahar sau alti indulcitori.

Astazi va vom prezenta trei retete simple care se bazeaza pe zaharul natural din fructe.

Fructele sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre care va pot da o stare de energie si sunt extrem de delicioase.

Pudinca cu ciocolata, avocado si ghimbir

Ingrediente:

1 lingura de ulei de cocos extra virgin

1 avocado intreg

1/3 cana pudra de cacao

4 smochine inmuiate in 2 linguri de apa calda

1/2 cana de lapte de nuca de cocos

1 cm de radacina de ghimbir proaspata

1 lingurita de scortisaora

2 lingurite de extract de vanilie

jumatate de cana de zmeura proaspata

2 radacini de menta proaspata

Puneti toate ingredientele, cu exceptia fructelor de padure, in procesorul de alimente si amestecati pana la omogenizare.

Apoi introduceti si fructele de padure si acoperiti cu menta.

Migdale, cirese si scortisoara

Ingrediente:

1 cana de unt de migdale crocante

1 cana de ovaz

1 1/2 cana de cirese congelate

1 lingura de apa

jumatate de lingurita de ghimbir ras

1 lingura de suc de lamaie proaspat

Amesteca untul de migdale, ovazul si scortisoara intr-un castron si lasa-l deoparte.

Intr-o tigaie mica la foc mediu adauga cirese, apa, ghimbir si sucul de lamaie pana se incalzesc putin.

Apoi amestecati imrepuna cu primul castron si adaugati migdalele deasupra.

Fursecuri cu cocos si faina de migdale

Ingrediente:

2 linguri de seminte de chiar

un sfert de cana cu faina de migdale

4 smochine

1 lingura de ulei de nuca de cocos

jumatate de lingurita de extract de vanilie

un varf de scortisoara macinata

1/4  cana de nuca de cocos neindulcita

Intr-un castron amesteca faina de migdale, seminte de chia si scortisoara si amesteca foarte bine.

Intr-un blender adaugati caju, smochinele impreauna cu uleiul de cocos si vanilia si se amesteca foate bine.

Dupa amestecati cu faina si restul ingredientelor din castron si formati bile mici.

Se lasa la racit intr-un frigider timp de 10-20 minute si apoi cand le scoateti acoperiti cu fulgi de nuca de cocos.