> Delicioasele retete din piept de pui la cuptor! - Healthy Zone Delicioasele retete din piept de pui la cuptor! - Healthy Zone

Healthy Zone

Delicioasele retete din piept de pui la cuptor!

Astazi veti afla cateva dintre retetele delicioase carer sunt preparate din piept de pui.

Aacestea le puteti impartasi cu prietenii si cu familia dumneavoastra si sa le aratati ca sunteti un bucatar nemaipomenit.

Cartofi si pulpe de pui la cuptor

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

o caserola de pulpe de pui superioare

cativa cartofi

o rosie

o ceapa

cativa catei de usturoi

putina zeama de lamaie

1-2 linguri de ulei de masline extra virgin

sare si piper dupa gust

un gogosar

Mod de preparare:

Pentru inceput trebuie sa spalati foarte bine pulpele, sa curatati cartofii si usturoiul.

Apoi se taie in cubulete de dimensiuni medii cartofii, rosia si gogosarul si se adauga in vasul pentru gatit.

Pune cateii de usturoi pe deasupra impreuna cu piper si sare dupa gust.

Tot peste cartofi si pulpe poti adauga cimbru si zeama de la lamaie.

Apoi impreauna se adauga in frigider timp de 2 ore pentru fragezire si macerare.

Dupa cele 2 ore scoate din frigider si pune 1-2 linguri de ulei de masline peste ingrediente.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit cu cel putin 30 de minute inainte la o temperatura de 175 grade Celsius.

Lasa preparatul in cuptor la o temperatura medie timp de 2 ore si mai poti verifica intre timp daca totul este fraged.

Pulpe de pui la cuptor

Ingredientele de aveti nevoie sunt:

200 grame de unt

2-3 bucati mici de usturoi

100 ml ulei de masline

2-3 bucati de ceapa

1 lingura de patrunjel

cativa ardei rosii

1 kg de pulpe de pui

Mod de preparare:

Pulpele se spala si se curata cu atentie.

Usturoiul, ceapa si ardeii se vor taie in bucati foarte mici si vor adauga intr-un bol impreauna cu untul, sarea, piperul si boie de ardei iute.

Se amesteca toate impreuna pana cand condimentele si untul se vor amesteca si aseza pe pulpele de pui.

Apoi pulpele se aseaza bine in tava de cuptor si se poate adauga si pasta pregatita cu unt in ea.

Se tine la o temperatura media atata timp cat este nevoie pentru a se rumeni bine pulpele.

Dupa ce se scot pulpele din cuptor este recomandat sa adaugati putin patrunjel taiat marunt peste ele.

Ciocanele de pui la cuptor

ingrediente:

o caserola de ciocanele de pui

200 ml de suc de rosii

sare, piper si busuioc

jumatate de pahar de vin

Mod de preparare:

Se spala foarte bine ciocanelele de pui si se condimeanta atat de mult pe cat va place.

Se vor adauga intr-un recipient termorezistent si apoi se va adauga peste sucul de rosii.

Acestea se vor amesteca bine si se vor adauga la cuptor timp de 40 de minute la foc mediu.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

1 kg de pulpe de pui

3 cartofi medii

2 morcovi

1 pastarnac

1 patrunjel

1 litru de vin alb

3-4 linguri de ulei de masline

sare si piper dupa gust

oregano, rozmarin

condimente pentru pui speciale daca doriti

Mod de preparare:

Mai intai se curata si se spala bine legumele.

Puteti taia legumle in orice forma doriti dumneaovastra.

Se pune uleiul la baza tavii si se aseaza legumele.

Peste legume se pun pulpele de pui si se toarna vinul deasupra.

Cuptorul trebuie preincalzit la o temperatura de 170 de grade Celsius cu cel putin 20 de minute inainte.

Apoi se adauga tava la cuptor si se lasa pana cand carnea este foarte bine rumenita.

Pui la cuptor cu branza si cartofi

Ingrediente:

1 kg de cartofi

1 pui intreg

o ceapa

250 de grame de branza

100 grame de unt

1 legatura de marar

sare si piper dupa gust

2-3 linguri de ulei

Mod de preparare:

Cartofii se curata in cubulete si se spala foarte bine.

Apoi se adauga in tava de cuptor impreuna cu ceapa rasa.

Puneti putina apa in tava ca sa poate sa fiarba cartofii.

Puiul se condimenteaza foarte bine cu sare, piper negru dupa gust.

De asemenea si cu untul care este la o temperatura camerei.

Deasupra se pune leguta de marar care este taiata marunt si se adauga in cuptor timp de aproximativ 60 de minute.

Puiul si cartofii se servesc atunci cand sunt calde alaturi de un pahar de vin alb demidulce.