> De ce este bine sa tii un sapun sub cearsaf? - Healthy Zone De ce este bine sa tii un sapun sub cearsaf? - Healthy Zone

Healthy Zone

De ce este bine sa tii un sapun sub cearsaf?

Deci, puteți pune un săpun între cearsafurile dvs. pentru a ușura crampele musculare? Sindromul picioarelor nelinistite si crampele piciorului sunt conditii care apar pe timp de noapte cand incerci sa te culci. Acestea pot fi extrem de frustrante și dureroase de rezolvat. Acest lucru este valabil mai ales dacă doriți doar să vă odihniți.

Crampele pe timp de noapte, sunt o problemă obișnuită pe care oamenii o au în timp ce adorm. Dar, spre deosebire de sindromul picioarelor nelinistite, deplasarea piciorului in timp ce este crampe nu va reduce disconfortul. În schimb, va crește semnificativ durerea. În mod normal, crampele picior se întâmplă din cauza exercițiilor excesive, , a deficiențelor mineralelor și a deshidratării.

Sindromul picioarelor nelinistite, pe de altă parte, este o tulburare neurologică care produce sentimente neplăcute în picioare în timp ce o persoană se odihnește. Cauza principală a sindromului picioarelor neliniștite nu este cunoscută, dar există unele cazuri care au fost legate de această problemă. Acestea includ consumul de alcool, diabetul, insuficiența renală, sarcina și utilizarea medicamentelor.

Cum să opriți crampele piciorului în timpul nopții ?

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a opri crampele piciorului și sindromul picioarelor neliniștite să apara noaptea. Acestea includ sa faceti un duș sau baie caldă, masaje, și consumul de apă suficientă. Dar, există un lucru simplu pe care îl puteți face în seara asta, care vă va ajuta să vă opriți crampele piciorului și sindromul picioarelor neliniștite.

Puteți pune săpun sub cearsafurile dumneavoastra!

Aproximativ 42% din persoanele care suferă de sindromul picioarelor neliniștite sau de crampele piciorului utilizează această metodă de săpun ciudat pentru a opri problema. Deci, de ce funcționează? Medicii nu sunt siguri cum funcționează acest truc, dar unii cred că magneziul prezent în săpun resetează problema. Acest lucru se datorează faptului că deficitul de magneziu este o cauză principală atât a crampei la nivelul piciorului, cât și a sindromului picioarelor neliniștite.

 

BONUS:

Acarienii de praf din pat sunt cauza problemelor dvs. de sanatate. Puteti scapa de ei prin aceasta metoda simpla.

Aceste “animalute” de care majoritatea oamenilor nu au habar ne afecteaza in cel mai direct mod sanatatea.

Insecte foarte mici, acarienii de praf locuiesc in covoare, lenjeria de pat sau in orice tip de mobila moale, hranindu-se cu celule de piele moarta. Provoaca de cele mai multe ori alergie si probleme de sanatate precum astmul sau bolile de piele.

Simptomele prezentei acarienilor de praf:

 • Guturai
 • Inflamatii
 • Stranut
 • Mancarime la nas, gat sau ochi
 • Pungi albastre sub ochi
 • Tuse

Cei care sufera de astm vor avea probleme cu somnul, o excesiva sensibilitate la raceala, dureri in piept si dificultati de respiratie.

Niste masuri bune pentru lupta contra acarienilor de pat sunt spalarea regulata a lenjeriei de pat si utilizarea aspiratorului cat mai des. Unele obiecte, precum saltelele si pernele sunt, in conditii casnice, foarte greu de spalat.

Puteti scapa cu usurinta de aceste insecte cu o metoda foarte usoara: pulverizarea solutiei de ulei de eucalipt.

Componente:

 • 15-30 de picaturi de ulei de eucapilt
 • 2 pahare de apa distilata

Mod de utilizare

 1. Se pulverizeaza solutia de ulei de eucalipt peste obiectele care nu pot fi spalate.
 2. Acestea se pun la uscat in aer liber sau se asigura o ventilare buna incaperii in care acestea se afla
 3. De 3 ori pe saptamana se repeta aceasta procedura

Uleiurile esentiale si uleiul de eucalipt sunt eficiente in lupta contra acarienilor de praf, au demonstrat cercetarile. Pentru oameni insa uleiul de eucalipt este complet inofensiv.

Nu se recomanda utilizarea acestui ulei daca aveti copii mai mici de 10 ani, acesta putand fi inlocuit cu ulei esential de marar sau cuisoare.