Riscurile la care sunt expusi copiii nostri daca folosesc dispozitivele mobile prea mult timp sunt enorme! Petrece timp de calitate cu copilul tau pentru a-l creste sanatos! - Healthy Zone Riscurile la care sunt expusi copiii nostri daca folosesc dispozitivele mobile prea mult timp sunt enorme! Petrece timp de calitate cu copilul tau pentru a-l creste sanatos! - Healthy Zone

Healthy Zone

Riscurile la care sunt expusi copiii nostri daca folosesc dispozitivele mobile prea mult timp sunt enorme! Petrece timp de calitate cu copilul tau pentru a-l creste sanatos!

Noua generatie este reprezentata de numeroasele dispozitive mobile, calculatoarele din fiecare casa si de la locul de muncă si de internetetulomniprezent, astfel ca regasim aceste gadgeturi practic in fiecare zi.

Totuși, desi tehnologia are multe avantaje si ne simplifica viata, utilizarea obisnuita a acestor gadgeturi, in special de catre copii, pot provoca unele probleme grave de santate, cum ar fi obstructia dezvoltarii mentale si fizice.

Acestea sunt motivele pentru care copiii dvs. ar trebui sa stea departe de telefoanele mobile, computere sau tablete:

Expunerea la radiatii

Capetele copiilor sunt de doua ori mai predispuse la absorbtia radiatiilor, iar maduva osoasa a craniului lor absoarbe de zece ori radiatia in comparatie cu adultii.

Acest lucru poate duce la cancer, tumori cerebrale si alte anomalii ale creierului.

Comportamentul social si anxietatea

Cu cat copilul se bazeaza mai mult pe utilizarea tehnologiei, cu atat sunt mai antisociali.

Ei au probleme cu comunicarea in ceea ce priveste alegerea tonului adecvat, gestului, limbajului corporal, frazeologiei si expresiilor faciale.

Odihna deficitara

Utilizarea telefoanelor mobile si a altor ecrane albastre poate agrava calitatea si cantitatea de somn si stim cu toții ca copiii au nevoie de acest lucru pentru a se dezvolta in mod corespunzator.

Acestea pot afecta negativ psihicul si cresterea fizica si bunastarea lor.

Agresivitatea

Atata timp cat incerci, controlul asupra a ceea ce copilul are sau nu are acces la internet este aproape imposibil, mai ales cand vine vorba de jocuri si de tot felul de videoclipuri.

Boala ochilor

Utilizarea continua a ecranului ar putea afecta atat ochii adultilor, cat si a copiilor, urmata de ochi inflamati, migrene si tulburari de vedere.

Sanatatea mintala
Poatefi pusa in pericol si sanatatea lor mintala.

Acești factori pot fi in special traumatizanti:

Hartuirea online

Presiunea sexuala

Publicitate vizata

Postura slaba

Perioada lunga de timp petrecuta cu aceste gadgeturi poate distruge pozitia copiilor, care poate provoca si mai mult o afecțiune musculo-scheletica.

Creșterea riscului de obezitate

Timpul petrecut cu aceste dispozitive electronice este de obicei petrecut pe perioade mai lungi, cu alte cuvinte, lipsa activitatii fizice duce la obezitate.

Mai mult, copiii care isi petrec cea mai mare parte a timpului folosind telefoane mobile, , computerele si jocurile video tind sa consume mai mult si astfel consuma mai multe calorii.

Dependenta

Dependena de internet a fost legata de calea frontală, calea exacta neurala legata de dependenaa de droguri si jocurile de noroc.

BONUS:

Psihologii de la Universitatea Harvard au declarat: parintii care cresc copii „buni”, obisnuiesc sa faca aceste 5 lucruri!

Desi lumea se afla intr-o continua schimbare, necesitatile copiilor au ramas aceleasi.

Iata 5 secrete de educare a copiilor, spuse de catre psihologii de la Harvard.

Inainte de epoca tehnologiilor, copilaria era altfel, iar uneori poate este bine sa ne intoarcem la vremurile vechi.

Iata care este rezultatul psihologilor de la Harvard:

Trebuie sa petreci mai mult timp cu copilul – intrucat suntem inconjurati tot timpul de dispozitive electronice, nu mai avem asa mult timp pe care sa il petrecem cu cei din jur.

Este simplu sa ii dai copilului telefonul sau tableta si el nu iti va mai distrage atentia, insa trebuie sa petreci timp cu copilul ta.

Cititi o carte impreuna, mergeti cu bicicleta, jucati fotbal impreuna!

Copilul va memora aceste moment frumoase petrecute impreuna!

Vorbeste cu copilul – incearca sa intelegi ce se intampla in viata copilului tau.

Poti vorbi cu persoanele din jurul lui pentru a afla daca totul este bine.

Copilul trebuie sa constientizeze ca poate vorbi orice cu tine si ca se poate baza oricand pe parintii lui.

Arata-i copilului cum sa rezolve o problema, insa nu pune accent pe rezultat – pentru un copil este foarte bine sa aiba capacitatea de a isi analiza si rezolva problemele de unul singur.

Lui trebuie sa i se ofere posibilitatea de a lua propriile decizii, chiar daca uneori greseste.

Cel mai probabil, este in detimetrul copilului sa pui accent doar pe un rezultat pozitiv.

Spune-i copilului cuvinte de multumire – persoanele care spun „multumesc” sunt mai receptive sa ii ajute pe cei din jur, sunt mai sanatoase si mai fericite.

Parintii ar trebui sa stabileasca cateva obligatii pentru copil si sa ii multumeasca pentru rezultatele pe care le-a obtinut.

De asemenea, incearca sa ii cultivi simtul compasiunii.

Puteti vizita un orfelinat impreuna, pentru ca el sa inteleaga ca exista si alte categorii de copii si ca trebuie sa incerce sa ii ajute.

Invata-ti copilul sa vada mai larg – majoritatea copiilor au compasiune doar pentru familie si persoanele apropiate, insa incearca sa iti inveti copilul sa vada dincolo de acest lucru.

Invata-ti copilul sa respecte persoanele din jurul sau, chiar daca sunt de alte religii sau au o alta nationalitate.

Parintii sunt responsabili pentru educatia copiilor si trebuie sa faca tot posibilul sa ii creasca corect si frumos!

Temelia este formata din compasiune, dragoste si bunatate.

Toate aceste eforturi merita cu siguranta!