> Cum sa preparati un sos alb delicios pentru paste si alte mancaruri ? - Healthy Zone Cum sa preparati un sos alb delicios pentru paste si alte mancaruri ? - Healthy Zone

Healthy Zone

Cum sa preparati un sos alb delicios pentru paste si alte mancaruri ?

Cand nu stiti ce sa mai adaugati peste delicioase paste, incercati sosul alb Alfredoo.

Aceste este preparat pe baza de parmezan dar iese excelent si cu cascaval tare si sarat.

O mare importanta in prepararea acestui sos il are calitatea untului si smantanii, pe care o veti utiliza in prepararea sosului.

Acest sos va fi apreciat de toata lumea si va va lasa gura apa.

Il puteti utiliza in prepararea pastelor, peste carne sau peste si chiar in salate.

Aceste alimente se vor combina perfect cu sosul alb de smantana.

Pentru prepararea acestui sos delicios aveti nevoie de :

2 linguri de unt

un pahar de smantana frisca

½ paharde parmezan ras ( sau branza Emmental)

sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Topiti untul la foc mic.

Adaugati smantana si amestecati cu grija cu untul.

Sarati si piperati sosul dupa gust.

Se aduce amestecul la fierbere si reduceti flacara.

Amestecati timp de 5 minute pana observati ca se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat luati sosul de pe foc si adaugati cascavalul ras in el, si amestecati foarte bine pentru a obtine sosul omogen.

Sosul Alfredo poate fi asociat in multe combinatii dar se potriveste de minune cu paste si verdeata.

Chiar si chiftelutele si legumele fierte pot fi mancate cu acest sos.

Sosul Alfredo se consuma imediat dupa ce e pregatit asa ca, daca vrei sa il adaugi peste paste, e bine ca pastele sa fie fierte atunci cand sosul e gata.

BONUS:

Dupa aceasta reteta puteti gati orice fel de carne in doar 5 minute! Carnea va fi gustoasa si suculenta, secretul este sosul!

De ce aveti nevoie:

– 1 lingura ulei

– 500 g carne

– 2 oua de gaina

– 0,5 lingura amidon de cartof

– 1 lingura mustar

– 1 lingurita sare

– 2 lingurite seminte de susan

– 0,5 lingurita condimente (ienibahar, piper negru, boia- cate putin din fiecare)

Cum se prepara

Se pregateste sosul.

Se amesteca amidonul, ouale, sarea, mustarul, condimentele.

Puteti sa adaugati condimentele dumneavoastra preferate.

Orice fel de mustar se poate folosi.

Carnea se taie bucati si se pune intr-un bol, turnand deasupra sosul.

Bolul se pune la frigider pe toata perioada noptii.

Puteti sa pastrati acest preparat cateva zile la rand.

Trebuie doar sa o puneti la prajit cand vreti sa o consumati.

Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti la prajit bucatile de carne, presarand susan.

Carnea este gata repede, dupa ce s-a rumenit!