> Cum generozitatea iti poate schimba viata? - Healthy Zone Cum generozitatea iti poate schimba viata? - Healthy Zone

Healthy Zone

Cum generozitatea iti poate schimba viata?

Astăzi există multe cercetări științifice care susțin ideea că timpul, talentele și comorile sunt o cale importantă pentru găsirea scopului, depășirea dificultăților și găsirea împlinirii și a sensului în viață.

Deci, pe măsură ce se apropie sarbatorile am crezut că este o șansă bună să ne reamintim de ce generozitatea este atât de importantă și cum vă poate schimba viața.

Practicarea generozității este un principiu al sănătății mintale. Viața ta este suma obiceiurilor tale. Ceea ce faceți în mod repetat (adică cum va petreceți timpul gândindu-vă și făcând în fiecare zi diferite activitati) formează în cele din urmă persoana care sunteti, lucrurile pe care le credeți și personalitatea pe care o portretizați. Dacă practici generozitatea, ea devine parte a personalitatii voastre ca ființă umană și să fim cinstiți, o lume plină de oameni generoși este o lume bună în care să trăim.

Generozitatea ne face fericiti. Acordarea timpului și a banilor altora ne oferă un impuls emoțional. De ce? Potrivit cercetătorilor, este pentru că senzația de bine este un produs de a face bine. Este construit în neurochimia noastră.

Generozitatea ne face sănătoși. Studiile nenumărate au constatat că generozitatea, atât voluntariatul, cât și donațiile caritabile, îi ajută pe tineri și bătrini fizic și psihologic. Beneficiile dărurilor sunt semnificative, conform acestor studii: scăderea tensiunii arteriale, riscul scăzut de demență, mai puțină anxietate și depresie, risc cardiovascular redus și fericire generală mai mare.

Generozitatea ne face umani și ne menține viața. Oamenii sunt o specie socială inerentă. Am supraviețuit și am prosperat pentru că avem grijă unul de celălalt. Generozitatea este, în parte, un instinct de supraviețuire. Chiar și actul simplu de a împărți alimente sau adăpost cu o altă persoană este un exemplu al generozității naturale a umanității. Dacă am fi o specie covârșitoare egoistă, am fi dispărut cu mult timp în urmă. Prin acordarea reciprocă, am prelungit supraviețuirea comunității umane.

Generozitatea promovează o conexiune socială și îmbunătățește relațiile. Acest lucru se datorează faptului că a fi generos și bun ne încurajează să percepem alții într-o lumină mai pozitivă și să stimuleze un sentiment de comunitate, un sentiment de interconectare.

Deci, dacă vrem să facem generozitatea un obicei, cum facem asta?

Începeți simplu. Nu încercați să vă schimbați într-o zi complet. Este ușor să vă suprasolicitați și să vă ocupați prea mult. Gândiți-vă la modalități simple de a integra generozitatea în rutina zilnică. Poate că ați stabilit o donație obișnuită unei organizații caritabile sau ați fi mai apreciată de lucruri simple și vă mulțumiți mult mai des – da aprecierea este o parte a generozității.

Acceptați generozitatea celorlalți. De prea multe ori ne gândim la generozitate ca ceva pe care trebuie să-l practicăm în exterior, dar integrarea în viața noastră înseamnă și acceptarea de la ceilalți. Ne face mai conștienți de toate căile de a practica generozitatea și nu ne priveaza de la viziunea noastră asupra lumii.

Practica empatie. Empatia este o emoție puternică. Empatia presupune înțelegerea situației unei alte persoane din perspectiva ei. Ca atare, trebuie să fim capabili să ne punem în pantofii altcuiva și să simțim ceea ce simt, fără a-i judeca.

 

 

BONUS:

Daca prietena cea mai buna ar fi asistenta medicala, iata ce sfaturi ti-ar da!

 

Asistentele medicale deseori folosesc anumite trucuri miraculoase ce ne tin in siguranta si sanatosi. Ai idee cate informatii pot acumula acestea dea lungul anilor si dea lungul cazurilor intalnite?  Lucrurile mici ne pot ajuta si ne pot feri de anumite necazuri. Iata cateva trucuri pe care le poti utiliza in viata de zi cu zi.

  1. Unge-te cu pasta de dinti pe degete si sub nas

Pasta de dinti daca o adaugam sub nas te va ajuta sa respiri atunci cand esti racit. Mentolul va debloca caile infundate de mucus. Poti mirosi paste de dinti de pe degete sau sa o pui direct sub nasul tau.

  1. Cand ai o stare de anxietate, impacheteaza prosoape

Asistentele deseori fac asta in cazul pacientilor ce sufera de anxietate deoarece acestia isi concentreaza atentie pe alt ceva si se vor simti mai bine dupa o perioada de timp.

  1. Lipeste-ti ranile cu superglue

Daca nu ai auzit sa stii ca cele mai invoga bandaje de la ora actuala sunt cele lichide. Acestea au la baza o formula asemanatoare cu cea a superglue-ului. Daca te-ai taiat si in casa nu ai un bandaj la indemana, poti adauga putin superglue deoarece iti va proteja taietura sau rana. Desigur pentru taieturi adanci trebuie sa ai in vedere ingrijirea profesionala.

  1. Opreste sangerarea cu un tampon

Poti stopa sangerarea nazala cu ajutorul unui tampon taiat pe jumatate.

  1. Curata petele cu perohid de hidrogen

Daca pata este demult timp sau daca abia s-a produs, poti utiliza perohid de hidrogen pentru a o inlatura. Pune putin pe o carpa si curata pata.

  1. Inlocuieste sarea cu lamaia

In spitale atunci cand se doreste a slabi in greutate se renunta la sare. Dar pentru a avea mancarea un gust, poti adauga zeama de lamaie.

  1. Spalati pielea cu crema de ras

Daca din intamplare ai ramas cu anumite pete de care nu poti scapa sub nicio forma pe maini, poti utiliza crema de ras. Aceasta te va ajuta sa dizolvi substantele incapatanate.

Beneficiaza de aceste trucuri de fiecare data cand ai nevoie.