> Cea mai buna negresa din lume! O prajitura delicioasa, simpla si ieftina. Iata cum se prepara! - Healthy Zone Cea mai buna negresa din lume! O prajitura delicioasa, simpla si ieftina. Iata cum se prepara! - Healthy Zone

Healthy Zone

Cea mai buna negresa din lume! O prajitura delicioasa, simpla si ieftina. Iata cum se prepara!

Ingrediente:

3 oua

1.5 cani de zahar

1 cana de lapte

1 pachet de unt

o cana de faina

50 g de cacao

un plic de praf de copt

un praf de sare

Intr-o oala, se adauga laptele, untul taiat bucati si zaharul si se amesteca pe foc pana cand untul este topit.

Intre timp se adauga si cacao, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Se lasa la foc mic, amestecand usor, iar cand da un clocot se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Cand compozitia este rece, se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Compozitia rece se pune intr-un vas mai mare, se adauga galbenusurile si se amesteca bine cu mixerul.

Se adauga praful de copt in faina, se pune peste amestecul de mai devreme si se amesteca pana la omogenizare.

Se adauga albusul si se amesteca de jos in sus cu telul pana cand albusurile sunt incorporate in compozitie.

Se toarta totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine tava in cuptor timp de 35 de minute, la 170 de grade.

Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra.

Daca vrei o prajitura fina, trebuie sa cerni faina cu praful de copt si sa o torni in ploaie.

Nu bate telul de marginea vasului pentru ca nu va mai creste prajitura.

BONUS:

Cine a zis ca prajiturile de post nu sunt bune sa se ia de urechi! Prajitura cu cola si ness

Ingrediente blat:

-2 linguri esenta rom

-o cana cola(250 ml)

-2 linguri cacao

-o cana zahhar(250g)

-2 cani de faina(280 g)

-2 linguri miere lichida(60g)

-o cana nuci macinate(120g)

-6 linguri ulei(90 ml)

-o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie

Ingrediente pentru sirop:

-150 ml apa

-150 g zahar

Ingrediente pentru crema:

-70/80 g de nuca tocata si prajita

-250 g de margarina de post

-o lingura si in siropul de sus

-100 g zahar pudra

-2 linguri ness(5 g)

Pentru glazura din crant:

-60 g nuca tocata

-100 g zahar

Preparare

Amestecati bine cola,cu zaharul si mierea.

Apoi,dupa ce zaharul se dizolva,adaugati nuca,bicarbonatul stins si uleiul.

Amestecati usor,apoi adaugati si faina.

Se aduaga romul si cacaua,iar apoi se pune compozitia intr-o tava in care ati pus hartie de copt.

Cuptorul se preincalzeste la 180  de grade si se coace prajitura timp de 25 de minute.

Intr-o cratita adaugati siropul,iar cand lichefiaza adaugati apa.

Trebuie sa-l lasati pe foc pana cand caramelul se diolva,apoi se lasa sa se raceasca.

Pentru prepararea cremei,trebuie sa amestecati zaharul pudra cu margarina.

Nessul se dizolva cu o lingura de sirop fierbinte.Cand acesta se raceste,se adauga peste crema.

Se amesteca incet cu o spatula,apoi se adauga nucile prajite.

Pentru crant,se pune la caramelizat zaharul.

Se adauga nucile si se amesteca bine.

Ungeti cu ulei o hartie de copt si adaugati nucile si sfaramti-le cu ajutorul unui facalet.

Blatul se intinde pe un platou si se insiropeaza cu seringa.

Dupa ce ati intins crema,puteti presara crantul.

Prajitura se lasa la rece pana a doua zi.