> Ce se intampla cu corpul dumeavoastra cand renuntati la fumat? - Healthy Zone Ce se intampla cu corpul dumeavoastra cand renuntati la fumat? - Healthy Zone

Healthy Zone

Ce se intampla cu corpul dumeavoastra cand renuntati la fumat?

 Fiecare persoană este conștientă de faptul că fumatul este foarte daunator, dar știe cu adevărat ce beneficii are corpul după ce ati renunțat? Experimentează schimbarea – în mod absolut, veti simti din cap pana in picioare.

Iata ce se intampla cad renuntati la fumat :

  1. Începe recuperarea

Doar 20 de minute după ultima țigară, pulsul și tensiunea arterială se normalizează.

  1. Reveniți la normal

După 8 ore, nivelul de monoxid de carbon din sânge este, de asemenea, normalizat, iar nivelul oxigenului urcă la normal.

  1. Evitați un atac de cord

După 24 de ore, șansele de atac de cord sunt diminuate.

  1. Recuperați-vă simțămintele

În 48 de ore, simțurile gustului și mirosului sunt reîmprospătate, iar terminatiile nervoase  voastre încep să se regenereze.

  1. Recuperați picioarele

În timpul perioadei de 2 săptămâni și 3 luni, mersul pe jos se transformă în mod discret mai puțin supărător, îmbunătățirile dvs. de transport al oxigenului la plămâni se mărește până la 30%.

  1. Traieste și respiră

Timp de 1 până la 9 luni, este esențială corpului. Lipsa respirației, tusea și durerea sinusală sunt reduse.

  1. Protejați-vă inima

După un an, riscul de plenitudine al infecției coronariene este un pic de expansiune al fumatului.

8.Respirați mai ușor

După 10 ani, rata de trecere a cecerului pulmonar este minima la un nefumător. Celulele precanceroase sunt suprapuse, iar amenințarea cancerului de pancreas, vezică, gât, gură, esofagiană și rinichi se reduce.

 

BONUS:

Reteta medicului pentru fumatori si fosti fumatori: asa se curata plamanii

Un studiu recent realizat de American Lung Association dezvaluie ca fumul de tigara are aproximativ 400 de substante cu grad diferit de nocivitate, iar 54 dintre ele provoaca cancer de plamani, in timp ce celelalte toxifica sistemul respirator.

Printre cele mai toxice substante din fumul de tigara sunt: benzenul, acetona, arsenicul, amoniacul, butanul, plumbul si hexamina. De asemenea, se gasesc si nicotina, naftalina, matanol.

In aceste conditii, trebuie sa ai mare grija de plamanii tai.

Iata o bautura care va elimina aceste substante nocive din sistemul respirator.

Ingrediente:

2 lingurite de pudra de curcuma

1 radacina de ghimbir

½ litru de apa

1 ceapa medie

Preparare:

Taie rondele ghimbirul si ceapa si apoi pune toate ingredientele la fiert timp de 15 minute. Strecoara apoi remediul si bautura este gata.

Se consuma seara, cu o ora inainte de cina, o data la 2 zile.

Ingredientele din bautura elimina substantele nocive din sistemul respirator, prin stimularea circulatiei sangelui in partea superioara a organismului, iar sangele va circula mai intens si va impiedica acumularea substantelor in plamani.