> Cartofi in stil regal – nu poti sa nu ramai impresionat! Oaspetii nici nu s-au atins de alte bucate - Healthy Zone Cartofi in stil regal – nu poti sa nu ramai impresionat! Oaspetii nici nu s-au atins de alte bucate - Healthy Zone

Healthy Zone

Cartofi in stil regal – nu poti sa nu ramai impresionat! Oaspetii nici nu s-au atins de alte bucate

Poti prepara o mancare spectaculoasa doar din ingrediente simple.

Aceasta reteta este delcioasa si va deveni preferata celor de la masa.

Se poate servi cu o salate de legume proaspete.

Ingrediente:

800 g de cartofi

1 ceapa

1 lingura de mustar

Sare si piper, dupa gust

400 g de carte de porc

200 g de cascaval tare

100 g de smantana

Marar, dupa gust

Ulei de floarea soarelui, dupa gust

Se spala carnea, se usuca si se taie in felii de grosime medie.

Se bat usor feliile de carne si se asezoneaza cu sare si piper.

Se unge o forma de copt cu ulei si se pune cartea in tava, astfel incat feliile sa fie stranse una de alta.

Se unge carnea cu mustar si deasupra se pune ceapa taiata semi-rondele subtiri.

Se curata cartofii si se taie felii.

Se pun feliile de cartofi peste ceapa si se adauga sare si piper, iar apoi cascaval ras, peste care se pune smantana.

Se inveleste tava cu staniol si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de jumatate de ora.

Se scoate apoi folia si se mai lasa tava in cuptor inca un sfert de ora, pana cand cartofii se vor rumeni.

Inainte de a servii, se presara marar tocat.

BONUS:

Am gasit cea mai buna reteta de supa de galusti. Si sunt si de post! Iata elementul-cheie cu care nu dai gres

Ingrediente:

50 ml de ulei

2 linguri de faina

2 morcovi potriviti

2 linguri de gris

2 cepe medii

1 lingurita de condimente in functie de preferintele tale

1 ardei gras

sare dupa gust

verdeata dupa gust

Preparare:

Se spala legumele, se toaca ceapa si se caleste in putin ulei.

Apoi se adauga apa si sarea si se pun morcovii intregi si ardeiul gras maruntit.

Se adauga condimentele si se incepe apoi sa se prepare galustele.

Pentru a face acest lucru se amesteca faina si grisul cu putina apa calduta pana cand va arata ca o pasta groasa.

Se tine focul mic pana cand se fierb toate legumele si se pune in supa cate o lingurita din compozitia pentru galuste.

Se lasa 5 minute la fiert si apoi se stinge focul.

Se mai lasa supa inca 10 minute cu un capac deasupra.

Apoi se adauga verdeata tocata marunt.

Poti adauga si leustean daca iti place.

Supa este usor de preparat si este recomandata daca tii post si nu numai.

Supa este sanatoasa si hranitoare si nu ai nevoie de mult timp pentru a o prepara.