> Astazi va vom arata cum sa preparati un desert delicios cu banane! - Healthy Zone Astazi va vom arata cum sa preparati un desert delicios cu banane! - Healthy Zone

Healthy Zone

Astazi va vom arata cum sa preparati un desert delicios cu banane!

Cu totii stim ca bananele sunt o sursa buna de potasiu si sunt excelente pentru persoanele cu boli cardiovasculare.

Aceste fructe exotice ajuta de asemenea la prevenirea afectiunilor gastro-intestinale si a problemelor cu ficatul.

In plus acestea sunt exelent pentru un desert si pentru a prepara prajituri delicioase.

Noi suntem obisnuiti sa taiem bananele rapid in rondele mici cu ajutorul unui cutit.

Iata care este o varianta mult mai buna si mult usoara pentru a scapa de dificultati.

Puteti folosi un taietor special din plastic in forma de banana care se gaseste in magazinele dumneavoastra.

Sau puteti folosi acest truc simplu.

Curatati banana de coaja doar pe o parte si cu ajutorul unui vas care peste vas este asezat gratarul cuptorului, asezati banana cu coaja ramasa in sus si apasati usor.

Puteti pune aceste bucati de banane foarte bine in salate de fructe si sa mai adaugati pe langa putina smantana sau frisca.

Puteti folosi partile mici din banana proaspat taiate pe post de umplutura sau sa decorati un tort.

Un alt truc este sa puneti bucatile de banane in cuptor si sa le lasati timp de 20-30 minute pentru a prepara niste chips-uri deliciaose.

Puteti sa inmuiati bucatile de banane in ciocolata topita si sa presati deasupra cativa fulgi de cocos.

BONUS:

Prajitura fina cu nuca si ciocolata alba- gata in jumatate de ora. Gustul de nuca si ciocolata fac din acest desert un adevarat deliciu

Astazi va vom prezenta o reteta incredibil de simpla.

Fiecare muscatura devine o placere culinara.

Produsul se poate gasi si in vitrina cofetariilor de lux.

Ingrediente blat:

– 6 albusuri de ou

– 250 g de zahăr

– 250g de nuci macinate

– 2 linguri făină

Crema:

– 6 gălbenușuri de ou

– 2 linguri de lapte

– 140g zahăr

– 50g de ciocolată albă

– 150g margarină

Glazura:

– 200 g ciocolata alba

– 6 linguri de ulei

Prepararea blatului:

Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul.

Se bat pana devine spuma tare.

Se combina nucile macinate cu faina si se adauga treptat in compozitia de albusuri. 

Se tapetaeaza o tava de circa (21 x 36 cm), se intinde compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade.

Prepararea cremei:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devine spuma.

Se adauga laptele si se fierbe la abur.

Gand se ingroasa, se da jos de pe foc si se adauga ciocolata.

Se amesteca bine pana se topeste. Cand se mai raceste putin se adauga margarina.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu uleiul pe aburi.

Se amesteca pana se topeste ciocolata si incep sa apara bule.

Ansamblare:

Blatul se lasa la racit apoi se pune pe un suport de prajitura, sau tava.

Se intinde crema peste blat cand este calduta aproape de rece.

Se toarna glazura calda( nu fierbinte) peste crema si se da la frigider.

Inainte de taiere, prajitura trebuie scoasa din frigider cu 10-15 minute inainte pentru a nu se crapa glazura la taiere.

Ornati prajitura cu nuci taiate.

Cine nu iubeste nucile poate folosi alune sau migdale.(aceeasi cantitate ca si nucile).

Pofta buna!