> Alerta - arunca fidget spinner-ul! Autoritatile au un nou raport conform caruia fidget spinner-ul iti poate omori copilul - Healthy Zone Alerta - arunca fidget spinner-ul! Autoritatile au un nou raport conform caruia fidget spinner-ul iti poate omori copilul - Healthy Zone

Healthy Zone

Alerta – arunca fidget spinner-ul! Autoritatile au un nou raport conform caruia fidget spinner-ul iti poate omori copilul

Cercetatorii au sustinut ca fidget spinner-ul contine contaminanti toxici. In mare parte, aceasta jucarie este proiectata si asamblata in tari care nu respecta reguli stricte de control al calitatii. Ei spun ca ar putea avea o cantitate alarmanta de plumb daca sunt aduse din tari producatoare, cum ar fi China.

Cu toate acestea, nu toate fidget spinner-ele pot contine materiale toxice, dar nu putem asigura ca ce jucarii sunt potrivite pentru copii.

Pot fi fabricate oriunde, pentru ca nu exista nicio regula despre fabricarea lor. Rubin este un avocat independent de prevenire a otravirii cu plumb, care a testat mai intai trei jucarii, iar una  a avut plumb si mercur. Apoi a gasit 1000 de parti per milion de mercur si mai mult de 1800 de parti per milion de plumb. Considera ca sub 90 de parti per milion de materiale toxice este sigur pentru jucariile pentru copii. Vopseaua de pe fidget spinner contine 334 ppm plumb si 155 ppm mercur. Acest lucru a fost aflat in timpul unui test, in timp ce baza nevopsita avea 1562 ppm mercur si 2452 ppm plumb. Mai tarziu, a testat 6 fidget spinner care contineau 42.800 de ppm de plumb. Dupa toate constatarile de mai sus, este recomandat sa eviti fidget spinner-ul  care este daunator pentru sanatatea copilului.

UE a intreprins, de asemenea, unele actiuni serioase si a confiscat 200000 de jucarii populare din cauza faptului ca nu respectau standardele de sanatate ale UE.

Parintii trebuie sa fie atenti cand cumpara ceva pentru copiii lor. Intotdeauna incearca sa cauti jucarii sigure.

 

BONUS:

4 Gustari pe care copilul tau nu ar mai trebui sa le manance niciodata

Se stie ca petrolul un lichid vascos format din hidrocarbonati folosit la obtinerea benzinei, motorinei si kerosenului dar cu siguranta nu ai stiut in industria alimentara in diferite gustari.

Colorantii toxici precum colorantul galben si cel rosu sunt doi dintre cei mai periculosi si pe baza de petrol compusi din dulciurile noastre preferate.

In unele tari precum Anglia sau alte tari din Uniunea Europeana aceste alimente bogate in petrol au fost interzise in anul 2009-2010. S-a facut un studiu in urma caruia s-a demonstrat ca alimentele ce contin coloranti pe baza de petrol cauzeaza:

 • obezitate
 • deficiente la nastere
 • astm
 • cancer
 • hipoglicemie
 • diabet
 • hiperactivitate

Majoritatea alimentelor contin colorantul rosu 40, galben 5 si galben 6.

Se stie ca colorantul rosu 40 conduce la aparitia tumorilor in sistemul imunitar deasemenea si aparitia reactiilor alergice la copii.

Colorantul galben 5 este puternic carcinogen si deterioreaza organele interne in timp ce galben 6 conduce la aparitia hipersensibilitatii.

 1. Prajituri congelate

Prajitura inghetata cu crema de capsuni contine foarte multe toxine.

Pe langa aceste toxine mai contin si dextroza, zahar, fructoza si sirop de porumb ce afecteaza ficatul si duce la aparitia dependentei de zahar. Poate fi si o cauza a diabetului.

Aceste prajituri contin TBHQ un produs foarte puternic ce poate distruge ADN-ul celular

 1. Jeleuri

Reclamele jeleurilor arata extraordinar dar de fapt contin o cantitate foarte mare de coloranti artificiali.

Acestea contin colorantul rosu 3 ce conduce la tumorile de tiroida ( acesta a fost interzis in industria cosmeticelor)

 1. M&M’S

Aceste bombonele foarte delicioase si iubite de toata lumea contin o serie de coloranti artificiali toxici precum: rosu 40, galben6, galben 5 si albastru 2. Acestea cauzeaza disfunctii ale sistemuli nervos si tumori la creier.

 1. Cheetos

Aceste snacks-uri preferate de toata lumea sunt procesate cu colorantul galben 6 si aromatizanti extrem de periculosi si toxici.

La cei cu aroma picanta s-a demonstrat ca provoaca gastrita atat la copii cat si la adulti.

In incheiere trebuie sa stim ca atat suplimentele de vitamine cat si pasta de dinti si crema de maini contin coloranti. Este important sa citim eticheta inainte de a cumpara si sa ne ferim de colorantii toxici.