> Aflati cea mai aromata reteta de ciuperci si sos de smantana! - Healthy Zone Aflati cea mai aromata reteta de ciuperci si sos de smantana! - Healthy Zone

Healthy Zone

Aflati cea mai aromata reteta de ciuperci si sos de smantana!

Astazi va vom prezenta o retete care cu siguranta multi dintre voi o vor iubi dupa prima gustare.

Acest deliciu se poate consuma impreuna cu pastele, coltunasii, legumele coapte sau pe gratar si chiar si cu carne.

Sosul de prepara extrem de simplu si este foarte gustos.

Iata care sunt ingredientele de baza pentru acest sos de smantana si ciuperci:

200 g ciuperci

300 ml smantana cu grasime 15-20%

50 g de unt

o ceapa

1-2 catei de usturoi

o lingura de faina

ulei de floarea soarelui

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru inceput trebuie sa curatati si sa spalati ciupercile

Le tocati marunt impreauna cu ceapa si usturoiul.

Ceapa si usturoiul se pune la prajit putin cu ulei pana acesta vor fi mai transparente

Se adauga ciupercile si se va adauga un capac.

Se lasa pana cand lichidul este complet evaporat si la sfarsit se adauga condimentele dupa gust.

Untul si faina se adauga in alta tigaie separat in paralel cu gatirea ciupercilor.

Adaugati smantana peste faina si unt si lasati timp de 1-2 minute.

Dupa ce faina se incheaga putin cu smantana si untul trebuie sa adaugati peste ciuperic si sa le amestecati usor.

Daca sosul este mult prea gros si consistent mai puteti adauga putin lapte pentru a fi mai moale si slab.

BONUS:

Cele mai gustoase parjoale din ciuperci. Gustul este nemaipomenit!

Aceasta reteta este usor de preparat si este o buna alternativa a parjoalelor din carne.

Ingredientele de care ai nevoie sunt accesibile, iar rezultatul final va fi gustos, delicios si satios.

Ingrediente:

1 kg de ciuperci

4 oua

4 linguri de ulei

2 cepe

4 linguri de pesmet

sare

piper negru macinat

Preparare:

Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt, dupa care se fierb in apa sarata.

La final se strecoara.

Se adauga cepele maruntite, ouale, 2 linguri de pesmet, piperul si sarea si se amesteca foarte bine.

Se formeaza parjoale din umplutura obtinuta, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

BONUS:

Chiftelute de cartofi – o cina copioasa in doar 5 minute

Iata o reteta de chiftelute care se prepara foarte rapid si sunt extrem de gustoase.

Sunt consistente si le poti servi alaturi de garnitura ta preferata.

Cu siguranta toata lumea va indragi aceasta reteta.

Ingrediente:

1 kg de cartofi

100 g de cascaval tare

2 linguri de pesmeti macinati

1 ceapa

Sare si piper negru macinat dupa gust

½ pahar de ulei

4 oua

2-3 linguri de faina

Preparare:

Se spala si se decojesc cartofii. Pune-i la fiert in apa cu sare si lasa-i sa se raceasca.

Curata, spala si taie ceapa cubulete.

Da cascavalul prin razatoare.

Se dau cartofii prin razatoare, se adauga ceapa, cascaval ras, 2 oua, sare si piper.

Se amesteca foarte bine.

Se bat 2 oua.

Se formeaza chiftelutele, se dau prin faina, apoi prin ouale batute, prin pesmeti si se prajesc.

Daca vrei, poti sa le prepari la cuptor.