> Aflati cum sa preparati cartofi prajiti fara a folosi nicio picatura de ulei! - Healthy Zone Aflati cum sa preparati cartofi prajiti fara a folosi nicio picatura de ulei! - Healthy Zone

Healthy Zone

Aflati cum sa preparati cartofi prajiti fara a folosi nicio picatura de ulei!

Cu totii iubim cartofii prajiti dar de asemenea stim ca acest fel de mancare este preparat cu o multime de ulei care nu este sanatos pentru organismul nostru.

Chiar daca mancati la un restaurant sau la un fast-food, sunt preparati la fel cu mult ulei.

De foarte multe ori gasim preparate gustoase dar asta nu inseamna ca ele sunt si sanatoase.

Acest preparat este bogat in grasimi care este periculos si ne poate mari nivelul de colesterol si astfel poate provoca boli.

Astazi va vom prezenta o reteta prin care cartofii tai crocanti vor fi pregatiti fara nici un strop de ulei.

Acest mod de preparare pe care il vom prezenta nu va mai afecta cresterea colesterolului, obezitatea si celelalte afectiuni care veneau impreauna cu grasimile din ulei.

Ingrediente:

2 albusuri de ou

5-7 cartofi curatati si spalati

ardei dulce

sare

piper negru

Mod de preparare:

Taiatii cartofii in forma alungita, apoi puneti albusurile de ou intr-un castron si amestecati pana devin spumoase.

O data ce acestea au devenit spumoase, adaugati ardeii si sarea.

Puneti cartofii in alt castron si adaugati amestecul peste ei cu albusurile de ou.

Porniti cuptorul inainte de 10 minute la o temperatura de 200 grade Celsius si puneti hartie de copt pe tava.

Apoi asezati cartofii doar intr-un singur strat si lasatii la copt la aceasta temperatura inca 10-15 minute.

Inainte de consum lasatii sa se raceasca putin si bucurati-va de acest preparat oricand doriti dumneavoastra.

BONUS:

Acesta este, fara indoiala, cel mai bun mod de a prepara cartofii! Aromati, apetisanti si extrem de gustosi

Iata o reteta ideala pentru garnitura de la mesele festive.

Cartofii cu sos de usturoi la cuptor sunt absolut deliciosi si aromati.

De asemenea, se prepara foarte repede si simplu.

Sunt o alternativa minunata pentru piureul de cartofisigur vei iubi aceasta reteta!

Ingrediente:

1 kg de cartofi

1 priza de cimbru

1 priza de boia

1 priza de piper negru macinat

1 priza de curcuma

3 linguri de ulei de floarea soarelui

3 catei de usturoi

1 legatura de verdeata

Sare dupa gust

Preparare:

Se spala si se taie cartofii in felii mari.

Se inteapa fiecare felie cu o scobitoare.

Se amesteca uleiul, usturoiul dat prin presa, sarea, verdeata tocata si condimentele, iar amestecul se pune peste cartofi si se amesteca din nou.

Se pun cartofii pe o folie de copt tip manson.

Se coc cartofii in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 50-60 de minute.

Se inteapa cartofii cu un cutit prin folie pentru a vedea daca sunt gata.