> Ce trebuie sa mananci ca sa ai o piele si un organism tanar, indiferent de varsta? - Healthy Zone Ce trebuie sa mananci ca sa ai o piele si un organism tanar, indiferent de varsta? - Healthy Zone

Healthy Zone

Ce trebuie sa mananci ca sa ai o piele si un organism tanar, indiferent de varsta?

Piața produselor anti-îmbătrânire crește constant, însemnând că românii au devenit din ce în ce mai conștienți de efectele trecerii timpului asupra propriului organism. Totuși, multe dintre aceste produse au un cost exorbitant, astfel încât nu mulți și le permit. Putem, însă, în lipsa banilor, să apelăm la un stil de viață preventiv și la o dietă echilibrată, cu alimente care să ne ajute să îmbătrânim frumos și, mai ales, sănătos.

Fructele de pădure

Conțin o multitudine de antioxidanți, reducând efectul radicalilor liberi și ajutând corpul să producă o cantitate considerabilă de colagen, ceea ce vă menține pielea fermă și tânără pentru mult, mult timp.

Iaurt degresat

Puteți adăuga alături de fructele de mai sus și o cană de iaurt, la mic dejunul dumneavoastră, deoarece acesta este plin de proteine și calciu, așa cum bine știți, dar și de vitamina B, responsabilă de creșterea și divizarea celulară.

Fructele și legumele bogate în apă

Pepenii, perele sau castraveții fac parte din această categorie şi vă vor ajuta să vă feriți de riduri printr-o hidratare intensă, alături de ceaiurile pe care, credem noi, deja obișnuiți să le beți.

Somonul

Conținând acizi grași de tipul Omega 3, somonul este ideal pentru a fi folosit ca și produs… anti-îmbătrânire! Vă va ajuta să vă îmbunătățiți memoria și funcțiile creierului, în timp ce va lupta contra inflamațiilor de orice tip.

Produsele care conțin zinc, seleniu și cupru

Zincul este esențial pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos, în timp ce seleniul contribuie la menținerea elasticității pielii. Printre produsele care conțin aceste elemente chimice, enumerăm carnea de pui, cea de vită, nucile, năutul sau fructele uscate.

Morcovii și roșiile

Cu cât mai colorate, cu atât mai bine, spun experții, iar noi nu îi contrazicem, deoarece asta înseamnă un conținut mare de vitamine și minerale. Aceste legume sunt pline de fitonutrienți și antioxidanți, ambele substanțe protejându-ne de acțiunile radicalilor liberi asupra tenului. Licopenul şi betacarotenul vă vor ajuta nu doar să vă protejați tenul împotriva razelor soarelui, ci și să vă creșteți rata de inmultire a celulelor acestuia.

Tofu și laptele de soia

Aceste produse nu doar că au un conținut bogat de fitonutrienți care să vă ajute să vă menţineţi pielea elastică, ci pot contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Broccoli, sfeclă şi varză roşie

Aceste legume sunt detoxifianți naturali, minimalizând cantităţile de substanţe toxice din corpul dumneavoastră şi ajutând la o ritmicizare a circulaţiei sângelui.