> Acum tigaile mele sunt ca noi...Le-am curatat in doi timpi si trei miscari! - Healthy Zone Acum tigaile mele sunt ca noi...Le-am curatat in doi timpi si trei miscari! - Healthy Zone

Healthy Zone

Acum tigaile mele sunt ca noi…Le-am curatat in doi timpi si trei miscari!

Orice gospodina stie ca esti dificil sa curete tigaile si cratitele arse.

Probabil aceasta activitate este detestata de cele mai multe gospodine.

Pentru a face acest lucru ai nevoie de detergent special si de efort fizic.

Din fericire, exista un truc simplu si eficient, care te va ajuta sa scapi de grasimea arsa.

Ingrediente:

-bicarbonat de sodiu

-otet obisnuit de 9%

Se pune tigaia in chiuveta cu fundul in sus si se presara mult bicarbonat de sodiu.

Se toarna otet pana se acopera intreaga suprafata.

Trebuie sa astepti pana cand va avea loc reactia chimica dintre otet si bicarbonat.

Se sterge tigaia cu un burete (va fi foarte usor sa faci acest lucru).

Daca nu s-a curatat complet, se repeta procedura.

La final, se clateste tigaia cu apa calda.

BONUS:

Cum se curata usor o tigaie arsa

Orice gospodina stie ca o tigaie arsa se curata greu si este nevoie de efort si detergenti speciali.

Cele mai multe gospodine cauta cele mai bune solutii pentru curatarea vaselor.

Iata una dintre aceste solutii, care este si ieftina.

Pentru a curata usor o tigaie arsa ai nevoie de un cartof mare si bicarbonat de sodiu.

Sucul de cartof in contact cu bicarbonatul de sodiu curata extrem de bine!

Se taie cartoful in jumatate si se inmoaie in bicarbonat de sodiu.

Se sterge tigaia cu o jumatate de cartof.

In unele locuri va trebuie sa depui putin mai mult efort, dar rezultatele vor aparea imediat.

Se continua procedura pana cand tigaia este curata.

Cartoful se inmoaie din cand in cand in bicarbonatul de sodiu.

Aceasta metoda poate fi utilizata si pentru a curata depunerile de grasime de pe aragaz si vesela.

BONUS:

8 alimente care trebuie tinute cat mai departe de cratite si tigai!

Rosii

Rosiile crude sunt bogate in zinc si magneziu, iar dupa ce au fost preparate termic, concentratia mineralelor scade cu 90-100%.

Ardei dulci

Ardeiul gras, in special cel rosu, este foarte bogat in vitamina C, iar incalzirea face ca aceasta cantitate se fie redusa de pana la 4 ori.

Usturoi

Usturoiul crud contine vitaminele din grupul B, C, PP si colina, iar tratarea termica distruge aceste proprietati.

Creson

Contine vitaminele K, B, C, A, E, D, iar incalzirea face ca acestea sa se piarda.

Sparanghel

Contine vitaminele A, E, C, K, B si acid folic, insa prajirea le distruge.

Broccoli

Este bogat in vitaminele A, C si calciu, insa daca este fiert complet, iti va oferi cu 40% mai putine beneficii decat daca este consumat crud.

Sfecla rosie

Este o sursa buna de acid folic, insa daca este fiarba complet, 30% din concentratia acestei substante se va pierde.

Ghimbir

Este bogat in vitaminele A, C, B1, B2 si cateva microelemente esentiale, insa acestea dispar cand ghimbirul este preparat termic.