> Aceasta reteta de prajitura turnata cu branza este extraordinara! - Healthy Zone Aceasta reteta de prajitura turnata cu branza este extraordinara! - Healthy Zone

Healthy Zone

Aceasta reteta de prajitura turnata cu branza este extraordinara!

Sarbatorile se apropie si trebuie sa ne gandim la ce destert si preparate delicioase sa facem.

Astazi o sa va prezentam o reteta cu prajitura turnata cu branza.

Ingrediente:

Pentru blat:

2 oua

9 linguri zahar (pudra)

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri faina

1 praf de copt

esenta de vanilie

Pentru crema de branza:

500 – 600 g branza de vaci

zahar dupa gust

2 oua

coaja de portocale confiata

Mod de preparare:

Se amesteca ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul.

Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina se amesteca cu praful de copt.

Veti obtine o compozitie mai groasa.

Turnati jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si setati cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp puteti prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.

Scoateti tava, repartizati uniform crema de branza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Se da din nou la cuptor pentru 30 de minute, pana prajitura turnata cu branza se rumeneste usor deasupra.

Bucurati-va de aceasta prajitura alaturi de cei dragi.

BONUS:

Prajitura cu branza, fara faina, care va deveni rapid deliciul preferat!

Iata un desert din branza de vaci, fara faina, care este plin de calciu si proteine, astfel incat poate aduce multe beneficii organismului. Este o prajitura care este in acelasi timp gustoasa si sanatoasa!

Ingrediente:

600 g de branza de vaci ( cu un continut ridicat de grasime)

100 ml de smantana

Vanilie

250 g de biscuiti

3 oua

Coaja unei portocale (sau lamai)

100 g de unt

150 g de zahar pudra

Preparare:

Marunteste biscuitii si freaca-i cu unt.

Ia o forma de copt cu laturi inalte, iar pe fundul tavii pune o hartie de copt. Distribuie uniform aluatul in tava pana la margini.

Pune-l in frigider pentru 30 de minute.

Amesteca branza de vaci uscata cu oua, coaja de portocala, smantana, zahar si vanilie.

In aluatul refrigerat se pune amestecul de branza si se baga la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade.