> 5 beneficii pentru sanatate ale coriandrului - Healthy Zone 5 beneficii pentru sanatate ale coriandrului - Healthy Zone

Healthy Zone

5 beneficii pentru sanatate ale coriandrului

Coriandrul este foarte bun pentru sanatatea interna.

Coriandrul a fost folosit de mult timp ca un remediu pentru problemele interne de sanatate si ca multe super-alimente, utilizarea sa poate fi vazuta de-a lungul secolelor.

Se spune ca planta era folosita pentru a trata o multitudine de afectiuni, de la probleme intestinale pana la respiratia urat mirositoare, precum si pentru a grabi un libido lenes.

In vremurile moderne, am descoperit mai multe utilizari.

Studiile curente arata ca nivelurile ridicate de vitamina A si C, precum si mineralele, fierul si calciul, pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol.

Pe langa faptul ca este o sursa puternica de antioxidanti, beneficiile coriandrului pentru piele, ochii si sanatatea interna sunt nelimitate.

Iata 5 motive pentru care ne place coriandrul!

1. Reduce nivelul de colesterol

Cercetarile arata ca consumul de seminte de coriandru reduce semnificativ nivelul colesterolului rau (LDL) si a trigliceridelor, crescand in acelasi timp nivelul colesterolului sanatos din sange.

Acest lucru inseamna ca nu este folosit doar pentru a ii ajuta pe cei care sufera de colesterol ridicat si boli de inima, ci poate ajuta, de asemenea, ca o masura de prevenire impotriva unui infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.

2. Proprietati antifungice si de detoxifiere

Uleiul esential de coriandru este folosit frecvent in curatarea corpului si a fost folosit chiar si in trecut pentru a scapa corpul de intoxicatii cu mercur.

In doze mici, uleiul poate fi, de asemenea, utilizat pentru tratarea afectiunilor cutanate, cum ar fi eczeme sau arsuri usoare, si are efecte profunde de curatare si antifungice atunci cand este utilizat local, cum ar fi intr-o masca de fata.

3. Antioxidant puternic si sursa de vitamine

Coriandrul este plin de antioxidanti, vitaminele A si C si minerale precum calciu.

Nu numai ca acest lucru va ajuta la indepartarea racelile nedorite prin supraincarcarea sistemului imunitar, dar prin adaugarea sa la ouale de dimineata, acesta va ajuta vederea si oasele.

4. Calmeaza stomacul ranit

Cand este ingerat, ajuta la relaxarea muschilor contractati, cauzati de indigestie si diaree.

Are o prezenta ridicata de compusi antimicrobieni, cum ar fi Borneol si Limonen, ajutand la calmarea intestinelor si in caz de greata si varsaturi.

5. Ajuta in caz de dureri menstruale

Coriandrul este un stimulent natural si regleaza secretia adecvata a glandei endocrine.

Acest lucru inseamna ca are capacitatea de a va ajuta sa va reglati ciclul menstrual si sa reduceti durerile asociate, cum ar fi crampe si un intestin hiperactiv.