Uita de unt si lapte- cum faci fara ele un piure delicios si cremos, de care nu o sa te mai saturi vreodata - Healthy Zone Uita de unt si lapte- cum faci fara ele un piure delicios si cremos, de care nu o sa te mai saturi vreodata - Healthy Zone

Healthy Zone

Uita de unt si lapte- cum faci fara ele un piure delicios si cremos, de care nu o sa te mai saturi vreodata

Esti satul de piureul clasic de cartofi, cu lapte si unt? Trebuie sa afli secretul unei retete delicioase!

Cartofii trebuie fierti in lapte, se scot apoi si se zdrobesc, dar cat sa aiba o consistenta pufoasa, nu gelatinoasa.

Se adauga cativa catei de usturoi si se amesteca. Piureul poate fi apoi savurat. Aceasta reprezinta una dintre cele mai gustoase si rapide retete, perfecta pentru o cina rapida gatita acasa.

Insa daca vrei ca totul sa iasa perfect, trebuie sa iei in considerare cateva trucuri.

5 greseli care nu trebuie facute cand prepari piure de cartofi

  1. Nu speli cartofii inainte

Este ideal sa ii speli inainte cu apa rece, cu toate ca nu ii gatesti cu tot cu coaja. Apoi ii cureti si ii pui la fiert.

  1. Nu sarezi apa

La fel ca pastele, cartofii vor absorbi sarea si apa. Daca vrei sa aiba gust, trebuie sa sarezi apa.

  1. Fierbi gresit cartofii

Daca pui cartofii in apa care fierbe, exista riscul ca ei sa se faca la suprafata si sa fie cruzi in interior.

Mai bine ii pui la fiert in apa rece si ii lasi sa fiarba la foc mic, pentru a se face uniform.

  1. Folosesti unt topit

Trebuie sa adaugati untul direct in piure, pentru a se topi direct in compozitie.

  1. Folosesti lapte din frigider

Trebuie sa folositi lapte caldut, pentru ca altfel va raci cartofii. Acestia sunt gustosi cand sunt fierbinti si proaspeti.

Truc: decat sa ii lasi simpli, mai bine ii amesteci cu putin lapte/smantana si unt.

Cand ne gandim la piure de cartofi, ne gandim la una dintre cele mai apreciate garnituri de la noi.

Este usor de facut, foarte delicios si foarte simplu de combinat cu alte feluri de mancare. Se poate folosi ca si garnitura langa tocanita de porc, copanele sau multe alte specialitati.

Desi nu este greu sa faci piure de cartofi, sigur ti s-a intamplat ca nu fie suficient de cremos, sa nu aiba consistenta dorita sau sa aiba cocoloase.

Piureul de cartofi este una dintre cele mai rapide, comune si usor de facut mancaruri din lume.

Se poate face clasic sau cu branza, lapte, smantana, ceapa, unt. Cu toate ca este un fel de mancare simplu care poate fi preparat de oricine, se pare ca l-am facut gresit pana acum.

Cam toti procedam asa: curatam cartofii de coaja, ii punem sa fiarba, scurgem apa si ii pisam, adaugand restul ingredientelor. Acest lucru este gresit! Bucatarul chef Tyler Florence spune ca metoda corecta de a face piure este alta. Este total diferita, insa deloc complicata.

Bucatarul spune ca ar trebui sa fierbem cartofii in ingredientele cu care vrem sa ii combinam.

Se spala si se curata cartofii cruzi, se taie cubulete si se pun la fiert in lapte cu unt, sare etc. In acest fel cartofii vor absorbi aromele ingredientelor respective.

Dupa ce s-au fiert cum trebuie, se scot in alt vas si piseaza, lichidul in care s-au fiert fiind incorporat treptat. Asa se prepara cel mai gustos piure, doar urmand aceste indicatii.

 

BONUS:

Cartofi pai fara ulei – o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata la cuptor!

Cartofii prajiti sunt indragiti de persoane de toate varstele, fiind extrem de gustosi si aromati.

Ii poti prepara si fara ulei sau unt si vor fi mult mai gustosi si sanatosi.

Ingrediente:

5-7 cartofi

Sare

Piper negru macinat

2 albusuri de ou

Boia

Preparare:

Se curata si se taie cartofii fasii cu grosimea de 1 cm.

Se bat albusurile pana obti o spuma usoara. Se presara sare, piper si boia si se amesteca.

Se pun cartofii in bol si se toarna amestecul de mai devreme. Se amesteca bine.

Se incalzeste cuptorul la 200-220 de grade si s epun cartofii intr-o tava acoperita cu o foaie de silicon. Se un intr-un singur strat.

Se coc cartofii pana se rumenesc.

Se lasa sa se raceasca si se servesc cu sosul tau preferat.

Iata un video in care poti privi exact modul de preparare.