Uita de unt si lapte- cum faci fara ele un piure delicios si cremos, de care nu o sa te mai saturi vreodata - Healthy Zone Uita de unt si lapte- cum faci fara ele un piure delicios si cremos, de care nu o sa te mai saturi vreodata - Healthy Zone

Healthy Zone

Uita de unt si lapte- cum faci fara ele un piure delicios si cremos, de care nu o sa te mai saturi vreodata

Cartofii prajiti sunt indragiti de persoane de toate varstele, fiind extrem de gustosi si aromati.

Ii poti prepara si fara ulei sau unt si vor fi mult mai gustosi si sanatosi.

Ingrediente:

5-7 cartofi

Sare

Piper negru macinat

2 albusuri de ou

Boia

Preparare:

Se curata si se taie cartofii fasii cu grosimea de 1 cm.

Se bat albusurile pana obti o spuma usoara.

Se presara sare, piper si boia si se amesteca.

Se pun cartofii in bol si se toarna amestecul de mai devreme.

Se amesteca bine.

Se incalzeste cuptorul la 200-220 de grade si se pun cartofii intr-o tava acoperita cu o foaie de silicon.

Se un intr-un singur strat.

Se coc cartofii pana se rumenesc.

Se lasa sa se raceasca si se servesc cu sosul tau preferat.

Iata un video in care poti privi exact modul de preparare.

BONUS:

Acesta este, fara indoiala, cel mai bun mod de a prepara cartofii! Aromati, apetisanti si extrem de gustosi

Iata o reteta ideala pentru garnitura de la mesele festive.

Cartofii cu sos de usturoi la cuptor sunt absolut deliciosi si aromati.

De asemenea, se prepara foarte repede si simplu.

Sunt o alternativa minunata pentru piureul de cartofisigur vei iubi aceasta reteta!

Ingrediente:

1 kg de cartofi

1 priza de cimbru

1 priza de boia

1 priza de piper negru macinat

1 priza de curcuma

3 linguri de ulei de floarea soarelui

3 catei de usturoi

1 legatura de verdeata

Sare dupa gust

Preparare:

Se spala si se taie cartofii in felii mari.

Se inteapa fiecare felie cu o scobitoare.

Se amesteca uleiul, usturoiul dat prin presa, sarea, verdeata tocata si condimentele, iar amestecul se pune peste cartofi si se amesteca din nou.

Se pun cartofii pe o folie de copt tip manson.

Se coc cartofii in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 50-60 de minute.

Se inteapa cartofii cu un cutit prin folie pentru a vedea daca sunt gata.