Trebuie sa incercati aceasta reteta unica de dulceata de ardei iute! - Healthy Zone Trebuie sa incercati aceasta reteta unica de dulceata de ardei iute! - Healthy Zone

Healthy Zone

Trebuie sa incercati aceasta reteta unica de dulceata de ardei iute!

Cuvantul dulceata ne duce cu gandul la micul-dejun, sau la clatite. Dar acest tip de dulceata de ardei iute de asemenea poate fi folosita cel mai bine la o friptura rece sau calda. Mai poate fi combinata foarte bine cu diferite tipuri de legume sau branzeturi.

Daca doresti sa incerci o dulceata mai inedita, atunci este timpul sa prepari aceasta dulceata de ardei iute si ardei capia. Iata ce ingrediente ai nevoie pentru preparare si in ce mod se prepara:

Ingrediente:

  • 1 kg de ardei iute rosu care este curatat de seminte si taiat
  • 1 kg de ardei capia, de asemenea curatat si taiat cubulete
  • 1 kg de gogosari taiati cubulete
  • 1 litru de otet de mere de 9 grade
  • un kilogram de zahar

Mod de preparare:

  1. Se curata bine ardeii de seminte si se taie in cubulete mici, apoi se adauga intr-o cratita si se amesteca cu otetul si zaharul. Se lasa la fiert timp de aproximativ 30 de minute.
  2. Se adauga ardeiul iute, cel capia si gogosarii si se lasa la fiert la foc inca 60 de minute.
  3. Se adauga dulceata in borcane cu capace etans si se invelesc intr-o patura. Se lasa la racit si apoi este gata de consum.

Beneficiile asupra sanatatii:

Oamenii care consuma acest tip de dulceata au sanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau boli ale plamanilor.

De asemenea este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arteriala. Totodata dulceata de ardei iute ajuta la curatarea arterelor si la reducerea colesterolului rau sau a trigliceridelor.

Dulceata de ardei iute ajuta la eliberarea sinusurilor, stimuleaza imunitatea, previne ulcerul gastric,  ajuta la imbunatatirea memoriei, elimina oboseala, vindeca multe infectii, de la nivelul gingiilor pana la ciuperca piciorului. Nutritionistii o recomanda si pentru pierderea in greutate.